7x retro in huis

0
1148
retro huis
retro huis

Een trend die al een tijdje hoge ogen gooit in interieursland is de retro trend. Retro meubels geven een nostalgisch gevoel en veel sfeer. Hieronder staan 7 tips hoe je zelf meer retro in je huis kan toevoegen.

1. Zoek tweedehands meubels en accessoires

Tuurlijk, veel winkels verkopen meubels en accessoires in de retro stijl. Maar niks kan opboksen tegen een retro lamp uit de jaren 60 of 70. Tweedehands meubels hebben een geschiedenis, iets extra’s. Struin je lokale rommelmarkt af voor kroonstukken, speur marktplaats af en neem regelmatig een kijkje bij de kringloopwinkel. Als je weet waar je naar moet zoeken, kom je het vanzelf ergens tegen.

2. Retro met een budget

Toegegeven, sinds de retro stijl populairder is geworden, is de prijs voor tweedehands meubels ook gestegen. Heb je niet het budget voor een tweedehands meubelstuk, maar wil je wel graag het authentieke gevoel van een echt retro stuk? Probeer zelf aan de slag te gaan. Grote ketens als IKEA, XENOS en BLOKKER hebben meubels in de retro stijl, geef er je eigen draai aan door de poten of handknoppen te vervangen. Zo geef je een hedendaags retro meubelstuk toch het authentieke gevoel.

3. Richt je op de grote eyecatchers in de ruimte

ls je een ruimte inloopt, vallen de grote meubels je als eerste op. Je hoeft daarom ook niet je gehele interieur te veranderen om een retro gevoel in je huis te creëren. Wanneer de houten meubels in je ruimte de retro stijl ademen, ben je al een heel eind op weg. Denk dan vooral aan je tv-meubel, boekenkast en tafel. Over het algemeen nemen deze meubels redelijk wat ruimte in, waardoor ze een goede smaakmaker zijn.

4. Waar moet je op letten?

Nu je hebt vastgesteld welke meubels of accessoires je wil veranderen, is het goed om te weten waar je op moet letten. Officieel is retro de stijl uit de jaren 60 en 70. Typische kenmerken voor dit tijdperk zijn meubels in donkere kleuren met afgeronde hoeken en schuin geplaatste poten. Ook werd er gebruik gemaakt van kurk en geometrische patronen. Wanneer je meer met kleur wilt gaan werken, blijf dan bij groen, paars, bruin, oranje en okergeel.

5. Voeg groen toe

Planten waren toen een goed idee en zijn dat nog steeds. Een huis kan nooit te veel planten hebben en dat geldt zeker ook voor de retro trend. Denk aan ronde potten in aardse tinten met vetplanten of cactussen erin. En in dit geval, size does matter!

Groen in huis

Wil je een klassiek retro gevoel? Zorg dan voor veel groen in huis.

6. Accessoires

Accessoires zijn een gemakkelijke manier om een ruimte af te maken. Naast het toevoegen van planten kan je ook nog denken aan een retro tafelklok, losse lijsten op je kast en retro lampen aan het plafond of op tafel.

7. Houd het rustig

Probeer je kleuren op elkaar af te stemmen, om zo de eenheid te behouden. De retro trend is een vrij drukke trend, de kunst is om de eenheid te vinden en het daarmee in balans te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in