Babykamer inrichten

0
871
babykamer inrichten
babykamer inrichten

Een van de leukste dingen die hoort bij de zwangerschap, is het inrichten van de babykamer. Het is heerlijk om alle spulletjes bij elkaar te zoeken, het bedje in elkaar te zetten en de kleertjes netjes opgevouwen in de kast te leggen.
Maar waar moet je goed over nadenken bij het inrichten van de babykamer en welke dingen mogen niet ontbreken?

Wat mag er niet missen in de babykamer?

Natuurlijk staat het je helemaal vrij om de babykamer in te richten naar je eigen wensen, maar er zijn wel een paar dingen waar je eigenlijk niet zonder kunt.
Allereerst moet er natuurlijk een bedje in de kamer staan. Hoewel het tegenwoordig ook een trend is om het bedje lang bij de ouders op de kamer te laten staan, is het fijn voor je baby om een eigen plekje te hebben.
Ook is een commode echt onmisbaar. Let erop dat deze op een goede hoogte staat, zodat het voor jou prettig is om je baby te verschonen. Elke keer diep moeten bukken is erg slecht voor je rug!
Verder is het echt heel handig om een plank boven de commode te hebben hangen. Hierop leg je een paar luiers, liggen de billendoekjes en kun je bijvoorbeeld de thermometer en zalfjes tegen rode billen neerleggen. Je hebt dit dan altijd bij de hand.

slaapkamer baby
De slaapkamer van de baby is zeer belangrijk. Let vooral op het gebruik van de kleuren.

Waar moet je goed op letten en rekening mee houden als je de babykamer gaat inrichten?

Hoewel dit bij zo’n heel klein baby’tje nog niet echt van toepassing is, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je stopcontacten kindveilig zijn. Voor je het weet is je baby een stukje groter en gaat de wereld verkennen.
Ook moet je bij de inrichting goed nadenken hoe je bepaalde spullen neer wil zetten: als je baby op de commode ligt, moet je er niet bij weg moeten lopen. Zorg ervoor dat luiers, kleertjes en rompers altijd binnen handbereik liggen, zodat je er direct naar kan reiken als dat nodig blijkt te zijn.

Een babykamer of peuterkamer?

Hoe heerlijk het ook is om je babykamer in te richten met lieve zachte babykleuren, het is wel handig om hier van tevoren goed over na te denken. Wil je babyzoon als peuter nog steeds op een kamer slapen met lieve beertjes, of is hij dan wel toe aan een kamer met autobehang? Oftewel: ga je zelf elke paar jaar zijn kamer veranderen, of kies je meteen voor een tijdloos behang, en pas je de kamer aan met accessoires? En wil je dochtertje over een paar jaar ook nog schattige vlinders op haar kamer of moet er dan echt prinsessenbehang op de muren? Natuurlijk pas je de kamer in de loop van de tijd automatisch een beetje aan, maar zeker als je er weinig werk mee wil hebben kan het soms makkelijker zijn om de kamer alvast een beetje ‘groter’ te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in