Oplossing kleine badkamer

0
1378
Oplossing kleine badkamer
Oplossing kleine badkamer

Is er in de woning maar ruimte voor een kleine badkamer? Dat hoeft geen probleem te zijn. Het zit hem allemaal in de juiste keuzes. Zo kun je ook een kleine badkamer groot laten aanvoelen. Hoe je een badkamer groter kan laten lijken? Dat lees je in dit artikel.

Optisch groter laten lijken van een kleine badkamer

De kleuren die gebruikt worden in de badkamer zijn erg belangrijk. In een kleine ruimte kan het beste gekozen worden voor lichte kleuren. Vooral daglicht is erg belangrijk om de ruimte optisch groter te laten lijken. Wanneer je geen grote ramen hebt, is het belangrijk het licht dat wel binnenkomt volledig tot zijn recht te laten komen. Dit kan je het beste doen door de kiezen voor lichte kleuren op de wanden en donkere vloertegels.

Naast de kleur is ook het formaat tegels belangrijk. Wanneer je voor kleine tegels kiest zijn er veel voegen nodig. Door deze voegen lijkt de ruimte kleiner. Het is dus verstandig om voor grote tegels te kiezen. Hierdoor blijft de ruimte rustiger en lijkt hij groter.

Voor de vloer wordt een donkere kleur aangeraden. Door de vloer door te laten lopen in de douche oogt de ruimte ook groter. Hierdoor kan het beste gekozen worden voor een inloopdouche en hoeft er geen douchebak of cabine geplaatst te worden.

Oplossing kleine badkamer
Een kleine badkamer lijkt misschien vervelend maar een zijn genoeg oplossingen om een kleine badkamer groter te laten lijken.

Het sanitair in een kleine badkamer

Het is in een kleine ruimte belangrijk de ruimte rustig te houden wat betreft inrichting. Een druk gekleurd douchegordijn is daarom niet de beste keuze. Een glazen douchewand is een beter idee. Hier hierbij voor helder glas. Zo kun je de hele ruimte zien, dit geeft een open en ruimtelijk gevoel.

Ook moet er gekeken worden naar de wastafel. Wanneer je kiest voor een diepe wastafel neemt deze veel ruimte in beslag. In een kleine badkamer kun je beter kiezen voor een iets minder diepe wastafel tussen de 38 en 45 cm diep. Wat je tegenwoordig ook veel ziet, en ideaal is in een kleine ruimte, is een waskom op een blad. Dit geeft een erg ruimtelijke uitstraling. Kies ervoor om dus niet in de diepte te werken maar vooral in de lengte. Je kunt beter kiezen voor een lange smalle wastafel dan voor een diepe wastafel.

Spiegels zijn perfect in een kleine ruimte. Door de reflectie lijkt de ruimte groter. Ook voor een spiegel geldt dat deze het beste in de lengte kan worden geplaatst. Kies voor een grote lange spiegel om de reflectie in de ruimte te vergroten.

Opruimen is ook een oplossing

Naast de kleur en sanitair is het in een kleine badkamer erg belangrijk deze schoon en opgeruimd te houden. Door een rustige badkamer lijkt deze groter. Zorg dus voor genoeg opbergermogelijkheden voor alle spullen. Ook voor deze opbergmogelijkheden geldt, houd de kleur rustig en steriel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in