Beste man: laat de vrouw de inrichting doen

0
2723

Er zijn van die zaken waar je je als man niet aan moet wagen. Een van die dingen is de inrichting van het huis. Verschillende vrienden van mij geven het, net als ik ikzelf overigens, ook toe. Verschillende van mijn vrienden hebben onlangs een huis gekocht. En allemaal hebben ze de inrichting van de woning overgelaten aan de partner in kwestie. En ik moet toegeven: dat is in alle gevallen een goede zet geweest, want het ziet er allemaal heel mooi uit. Ik denk niet dat je daar als man zijnde ook overheen kunt gaan, en waarschijnlijk heb je al helemaal geen zin om het allemaal uit te pluizen.

Van woonboulevard naar woonboulevard, lekker kijken naar verschillende accenten gordijnen en verschillende stijlen tafels. Als vrouw zijnde wordt je vaak wel blij van dat soort ‘projecten’, maar als man zijnde is het een regelrechte nachtmerrie. Daar gaat je vrije zaterdag, met sport op televisie. In plaats daarvan kun je mee kijken naar ontelbaar veel manieren om je huis in te richten. En wat ook altijd opvalt: het is altijd druk in een woonboulevard, ik weet niet wat dat is. Volgens mij is het dinsdagochtend om 03:00 ook druk, alsof die zaken ook nooit dicht gaan.

Ik heb de afgelopen jaren al veel van dit soort treurige verhalen over drukke woonboulevards gehoord. Maar uiteindelijk leerden mijn vrienden wel heel snel: daarna hebben ze zoveel mogelijk zaken wat betreft de inrichting van het huis overgedragen aan hun partner. En met plezier, kan ik je vertellen. Een vriend van me vertelde bijvoorbeeld dat zijn vriendin hem alleen zaken over de inrichting van het huis mocht vragen, als hij tussen een aantal opties moest kiezen. Opties zoals verschillende accenten gordijnen. Dit deed hij dan, waarop de vriendin in kwestie dan uiteindelijk toch voor de niet door de vriend verkozen optie koos. Waarop de vriend in dit verhaal dan zijn schouders ophaalde en dacht: het zal wel, jij weet dit toch beter dan ik.

Ik ben ook echt van mening dat dit de gemiddelde gang van zaken is wat betreft het inrichten van het huis. En het mooiste van alles: de vrouw vind het helemaal niet erg om te doen, en de man is blij dat hij het niet hoeft te doen! Wat een win – win situatie. Maar uiteindelijk moeten allebei de partijen het natuurlijk wel eens zijn, en meestal gaat dat in de praktijk ook best wel vlot. Gelukkig maar, want je moet je natuurlijk wel thuis voelen in je eigen woning. En als je naar de gordijnen kijkt, moet je ze natuurlijk ook wel daadwerkelijk mooi vinden. Maar dankzij de vrouw is dat ook vaak allemaal perfect geregeld.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in