Binnendeuren zijn belangrijk

0
817

Een belangrijk en niet te vergeten onderdeel van het interieur van je huis zijn de binnendeuren. Door de juiste deuren te kiezen kun je de sfeer die je huis uitdraagt heel duidelijk versterken. Voor elke stijl zijn er deuren te vinden. Wil je een landelijke sfeer in huis? Mooie eikenhouten deuren passen hier dan heel goed bij. Ook voor een moderne inrichting zijn er binnendeuren die hier goed bij passen.
Een binnendeur is helemaal aan te passen aan je eigen stijl. Waar je op kunt letten lees je hieronder.

 

Welk soort deur kies je?

 

De meest gebruikte binnendeur in huizen is wel de standaard enkele openslaande deur. Een prima deur die het goed doet tussen twee verschillende ruimtes, of kan dienen als kastdeur.
Maar wist je dat er veel meer mogelijkheden zijn dan alleen deze deur? Zo kun je ervoor kiezen om een schuifdeur in huis te plaatsen. Los van het verrassingseffect wat het creëert voor je gasten heeft het ook een heel aparte en unieke uitstraling. Hiervoor is wel een vereiste dat er naast de deur schuifruimte is.
Wil je een grootse entree maken? Dan kan de dubbele deur een goed idee zijn. Dubbele deuren geven veel ruimte. Doordat er vaak glas in de deuren zit worden de ruimtes mooi licht.

 

Vlak of bewerkt?

 

Voor een kastdeur zal een vlakke onbewerkte deur prima voldoen. De deur naar de hal echter mag wel wat meer uitstralen. Een mooi bewerkte deur is hier heel geschikt voor. Je kunt kiezen voor een simpel patroon, maar ook een chic uitgesneden houtwerk in de deur maakt van je binnendeur een bijzondere aandachtstrekker.

 

binnendeuren

 

Wel of geen glas?

 

Wil je graag wat extra licht? Of vind je het prettig om een oogje te kunnen houden op een andere ruimte? Een deur met glas is dan heel prettig. Je kunt ervoor kiezen om mat glas te gebruiken voor iets meer privacy, maar ook helder glas kan naar eigen wens en vorm in de deur gezet worden. Een paar kleine raampjes zijn mogelijk, maar ook twee grote glazen ruiten over het hele raam kunnen erin gezet worden.

 

Diverse kleuren en materialen

 

Natuurlijk zijn binnendeuren in alle mogelijke kleuren te krijgen of zelf te verven. Zo pas je de deur helemaal aan naar het interieur van je huis en zal je binnendeur een onderdeel zijn van de ruimte in plaats van een afwijkend onderdeel.

 

Deurbeslag

 

De kracht van een binnendeur zit ‘m in de details: wat voor soort deur, wel of geen glas erin en de bewerking. Ook het deurbeslag speelt hierin een belangrijke rol. Het deurbeslag bestaat uit de deurkruk en het rozet of schild. Het materiaal dat je hiervoor kiest, bijvoorbeeld aluminium, roestvrij staal of plastic, bepaalt mede welke uitstraling je binnendeur krijgt. Zeker niet onbelangrijk om mee te nemen in de keuze van je deur! Uiteraard kan het deurbeslag helemaal op jouw wensen worden aangepast.

De deuren in je huis zijn dus helemaal aanpasbaar aan jouw wensen. Hiermee zorg je ervoor dat de deur echt een onderdeel van je interieur wordt en past bij de rest van het huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in