Een stinkende prullenbak verhelpen

0
1184
Mensen doen echt van alles in de prullenbak; van allerlei verpakkingsmateriaal tot etensresten. Het is vanzelfsprekend dat men dit in de prullenbak deponeert, maar een prullenbak die stinkt? Daar zit geen mens op te wachten. Hieronder een aantal manieren die ervoor zorgen dat je vieze vuilnisbak geuren voorkomt:

1. Doe soda in je stinkende prullenbak

Soda kan werkelijk waar wonderen verrichten om die vieze geuren te voorkomen in je prullenbak. Doe een beetje soda in de bodem van je prullenbak of doe het gelijk in je vuilniszak om de soda de nare geuren op te laten nemen. Soda is ook een erg goed middel om je prullenbak mee te reinigen. Het zal je snel op gaan vallen dat de nare vuilnisbak lucht in een mum van tijd zal verdwijnen.

2. Gebruik bleekwater

Soms ben je genoodzaakt een wat preventiever ontsmettingsmiddel te gebruiken om van de nare geuren af te komen in je prullenbak. Bleekwater is hier een erg goed voorbeeld van. Eigenlijk is bleekwater niet echt een heel milieuvriendelijk product(probeer een variant aan te schaffen die minder slecht is voor het milieu) maar het helpt wel om te ontsmetten en het heeft ook een sterke geur. Dat helpt goed tegen die erg-overheersende vuilnisbak lucht.

Kijk wel erg goed uit met het gebruiken van bleekwater als je je vuilnisbak wilt gaan reinigen. Het is van groot belang om te onthouden dat je de ruimte goed geventileerd te houdt bij het gebruik van bleekwater.

3. Probeer kattenbakvulling in je prullenbak

Doe wat kattenbakvulling op de bodem van je prullenbak om ervoor te zorgen dat de nare geuren in je prullenbak blijven. De kattenbakvulling absorbeert namelijk de geuren en vloeistoffen, waardoor de geuren niet in je hele huis merkbaar zullen zijn. Zodra de kattenbakvulling vochtig is (dat is normaal gesproken na ongeveer een week), gooi het dan weg en strooi wat nieuwe vulling op de bodem van de prullenbak.

4. Vochtige geurdoekjes met een geurtje

Ken je van die vochtige citroendoekjes (of andere fruitsoort)? Die zorgen ook voor een frissere lucht in en om je prullenbak. Leg een paar doekjes op de bodem van je prullenbak en vervang deze elke keer als je een nieuwe vuilniszak in je prullenbak doet. Het enige minpuntje van de vochtige geurdoekjes is wel dat ze wel op een gegeven moment uitdrogen. Daarom is het van belang dat je ze bij elke nieuwe vuilniszak vervangt.

5. Leg een krant onderin de prullenbak

Ook kun je een krant onderin de prullenbak leggen. Als bijvoorbeeld de vuilniszak onverhoopt zou gaan lekken, dan hoef je niet gelijk je hele prullenbak te reinigen. Je hoeft dan alleen simpelweg de krant te vervangen waardoor daarmee ook de nare geurtjes met de vieze krant zullen verdwijnen. Vaak heb je wel een of ander krantje over die je hiervoor zou kunnen gebruiken en het kost je ook weinig moeite.

 Naar boven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in