Lekkage vloerverwarming

0
1123
Lekkage vloerverwarming
Lekkage vloerverwarming

Een lekkage bij een vloerverwarming

Een lekkage is een van de vervelendste zaken die je in huis kunt hebben. Wanneer je op een bepaald ogenblik ziet dat er een vochtplek op de vloer ontstaat, is het zaak om snel te handelen. Je moet nooit wachten, omdat dat vaak nog voor grotere problemen kan zorgen. Wanneer je vloerverwarming hebt en je ziet de vochtplek op de vloer kun je verwachten dat daar de lekkage zit. Toch kan het vocht door een of andere oorzaak ook van een andere plek afkomen. De lekkage vloerverwarming moet echter zo snel mogelijk verholpen worden.

Oplossen

Nu kun je de lekkage proberen zelf te gaan verhelpen. Op de eerst plaats moet je kijken, als je een tegenvloer hebt, of je nog reserve tegels hebt. Als dat niet het geval is, heb je nog een groter probleem. Dezelfde kleur tegel zal je niet meer bij kunnen krijgen en door het hak en breekwerk zal de vloer zeker beschadigd worden. Het is ook mogelijk dat je een mooie parketvloer hebt of een vloer van laminaat. Wat je ook hebt de lekkage moet zo snel mogelijk verholpen worden. Wanneer je de lekkage zelf gaat proberen te verhelpen, maak je vaker meer stuk dan je lief is. Vooral bij een vloerverwarming is het noodzakelijk dat je op de juiste plaats gaat kappen om bij de lekkage te komen. Doe dat echter nooit op goed geluk maar laat het over aan de specialist. Lekkageservice staat voor je klaar, zij zijn gespecialiseerd in het opsporen van vloerverwaming lekkages.

Lekkage vloerverwarming
Lekkage vloerverwarming, ga nooit onvoorbereid te werk!

Lekdetectie

Bij en lekkage in de vloer is het belangrijk dat je een specialist laat komen die weet wat hij moet doen. Hij zal nooit op het zicht gaan kappen of het verwijderen van de houten vloer. Hij zal eerst door middel van de juiste apparatuur de lekkage opzoeken en daarna aan het werk gaan. Hij zal ook vragen of je, als je een tegelvloer hebt, nog reserve tegels hebt. Is dat niet het geval dan is het verstandig dat er eerst een offerte wordt gemaakt en dat vooraf aan de verzekering gaat voorleggen. Indien je van de maatschappij toestemming krijgt om de lekkage door de specialist te laten maken, kan hij aan de slag gaan. Hij zal zeer voorzichtig te werk gaan om eventuele ernaast liggende leidingen in de vloer niet te beschadigen. In de meeste gevallen zal hij maar een tegel hoeven weg te kappen. Hij kan de plaats waar de lekkage zit met de juiste apparatuur precies bepalen. Zodra hij de lekkage heeft gevonden zal hij deze verhelpen. Daarna zal hij de vloer weer aansmeren en indien er nog tegels over zijn deze ook weer leggen. De lekkage zal op deze manier snel verholpen zijn.

Ga niet zelf aan de slag om de lekkage in zo’n geval te verhelpen. Laat dat soort werk over aan de specialist. Wanneer je het zelf doet maak je vaak meer stuk dan je lief is. Ook de verzekeringsmaatschappij heeft liever dat een specialist het werk doet, omdat ze weten dat hij niet meer zal stukmaken dan daadwerkelijk nodig is. Een dergelijke specialist is 24 uur per dag bereikbaar. Dat moet ook wel omdat er bij een lekkage snel gehandeld moet kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in