Magneetverf aanbrengen

0
1035
Magneetverf aanbrengen
Magneetverf aanbrengen

Wil je jouw interieur een creatieve touch geven? Dat kan door magneetverf aan te brengen. Niet alleen in huis maar ook op kantoor is magneetverf goed te gebruiken. Met behulp van deze verf kun je bijna elk materiaal magnetisch maken. Zo maak je in een handomdraai een memobord in de keuken of een presentatie wand op het kantoor.

Wat is magneetverf?

Zoals de naam het al zegt, met magneetverf maak je muren magnetisch. Hierdoor kun je alles met een magneet aan de muur hangen zonder dat daarmee de muur beschadigd. Magneetverf is een latexprimer op waterbasis. Deze primer bevat minuscule ijzerdeeltjes die met het blote oog niet kunt zien. Deze roestvrije ijzerdeeltjes zorgen ervoor dat de magneten blijven hangen aan de achtergrond. De ondergrond kan uit verschillende soorten bestaan. De magneetverf kun je aanbrengen op hout, beton, gipsplaten en pleisterwerk.

Magneet verf gebruiken

Voordat je begint met het verven is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon en glas moet zijn. Ben je van plan de magneetverf aan te brengen op MDF of een andere zuigende ondergrond? Dan is het verstandig een primer aan te brengen. Hierdoor gaat de magneetsterkte niet verloren. Voor een sterke magnetische muur moet er minimaal 2 lagen magneetverf aan worden gebracht. Het is belangrijk rekening te houden met het aantal lagen dat je aan wilt brengen bij de aankoop van de verf. Voor een oppervlakte van 6 vierkantenmeter is ongeveer 0,5 liter magneetverf nodig.

Magneetverf aanbrengen
Magneetverf kun je alleen aanbrengen in een grijze kleur. Verf het over met een kleurtje voor het gewenste resultaat.

Het is niet mogelijk de magneetverf in een andere kleur te laten mengen dan grijs. Wil je toch een gekleurde magneetmuur? Dat is mogelijk! Je kunt de lagen magneetverf gemakkelijk overschilderen met verf in de gewenste kleur. Ook is het mogelijk over de magneetverf schoolbordverf aan te brengen. Zo heb je een magnetische muur waar je ook nog op kunt schrijven! Wil je een gedeelte van een muur magnetisch maken en de hele muur in dezelfde kleur verven? Houd er dan rekening mee dat de lagen magneetverf dikker zijn dan de rest van de muur.  Hierdoor kunnen de naden extra opvallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in