Op zoek naar de ideale matras in 5 stappen

0
923
ideale matras
ideale matras

Om overdag productief en actief te kunnen zijn en je fit te voelen, is een goede nachtrust enorm belangrijk. Om een goede nachtrust te hebben, is het hebben van een goed matras cruciaal. Het kiezen van het juiste matras kan een behoorlijke opgave zijn. Het is een persoonlijke keuze. Wat voor de een het perfecte matras is, kan voor een ander juist helemaal niet bevallen. Bij de zoektocht naar een nieuw matras zijn er veel verschillende dingen waar je op moet letten. Het is belangrijk om goed te kijken naar de ondersteuning die een matras geeft, naar de hardheid van het matras en naar de ventilatie en grootte van het matras. Ook moet je de lengte meenemen: een matras moet ongeveer 20 centimeter langer zijn dan je eigen lengte.

In het volgende artikel vind je 5 stappen die je kunt volgen in de zoektocht naar het ideale matras. Met deze 5 stappen zul je zeker het juiste matras voor een goede nachtrust vinden!

1. Gebruik je huidige matras als uitgangspunt

In de zoektocht naar het ideale matras is het handig om het matras dat je nu hebt als uitgangspunt te gebruiken. Is dit matras te hard, is het te zacht, te klein, te groot, heeft het veren of is het van koudschuim gemaakt? Wanneer je op een rijtje zet wat je wel en wat je niet fijn vindt aan het matras dat je nu hebt, is het makkelijker om een nieuw matras aan te schaffen.

2. Zet je speciale wensen op een rij

Wanneer je een nieuw matras uit gaat zoeken, is het belangrijk om te bepalen of je speciale specifieke wensen hebt. Heb je bijvoorbeeld vaak last van rugpijn, of transpireer je veel in je slaap? Er zijn veel verschillende matrassen met ander kenmerken, dus het is belangrijk om je eigen belangrijke punten mee te nemen in je keuze voor een matras. Wanneer je bijvoorbeeld vaak last van rugpijn hebt bij het opstaan, is het hebben van een goed matras heel belangrijk. In het geval van rugpijn is het aan te raden om voor een medium tot hard matras te kiezen. Daarna kun je bij zo’n matras kiezen voor verschillende comfortzones. Zo moet je rug zo ontspannen mogelijk liggen met zo min mogelijk belasting, terwijl je nek en taille wel goede ondersteuning moeten krijgen wanneer je slaapt. Verschillende comfortzones op een matras kunnen hier goed voor zorgen. Wanneer je veel zweet gedurende de nacht zijn er speciale matrassen die zo optimaal mogelijk ventileren en vocht afvoeren in je slaap.

goed matras
Wat is jouw ideale matras?

3. Vraag anderen

In de zoektocht naar het ideale matras kan het goed zijn om rond de vragen naar ervaringen van anderen. Vraag vrienden en kennissen naar het soort matras dat zij hebben, hoe tevreden ze hierover zijn en wat ze belangrijk vinden aan een matras. Zo zul je zien dat iedereen andere wensen heeft.
Daarna is het belangrijk om passend advies aan verkopers in gespecialiseerde winkels te vragen. Geef in een winkel aan waar je precies naar opzoek bent. Het winkelpersoneel zal daarna advies op maat geven, en een aantal matrassen laten zien die aan je eisen voldoen.

4. Oriënteer online

Voor je een winkel binnenstapt voor een matras kan het handig zijn om je online te oriënteren. De aanschaf van een matras is niet goedkoop, dus het is handig om vooraf te weten welke prijs je kunt verwachten. Op internet kun je je ook inlezen over verschillende materialen in matrassen, om zo alvast te kijken wat past bij je wensen. Op deze manier ga je goed geïnformeerd de winkel in.

5. Proefliggen

De beste manier om een matras aan te schaffen is in een winkel, en niet online. Dit is vanwege een simpele reden: in een winkel kun je proefliggen op een matras en om advies van personeel vragen. Zo kun je in een beddenwinkel al een goed idee krijgen van welk matras bij jou zou passen. Niet iedereen weet namelijk direct of hij of zij een hard of zacht matras fijn vindt. Maar je kunt dit pas echt weten als je daadwerkelijk op je matras hebt geslapen. Daarom is het vaak mogelijk om je gekozen matras uit te testen, en proef te slapen. Zo kun je ontdekken of je echt de juiste keuze gemaakt hebt. Vraag zeker naar de mogelijkheid om proef te liggen wanneer je een nieuw matras aanschaft!

Volg deze 5 tips op, en je zult zien dat je heel snel weer comfortabel slaapt. Meer informatie hierover is ook te vinden op de website van Matrasshop.com.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in