Redenen waarom je je inboedel moet verzekeren

0
862

Een goede woonverzekering kan je een hoop hoofdpijn en tijd besparen en wordt bijna altijd verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Het is wel belangrijk dat je hierbij verschillende verzekeringen van diverse verzekeraars met elkaar vergelijkt. Niet alle verzekeringen hebben namelijk dezelfde dekking. Ook inboedelverzekeringen zijn erg belangrijk om af te sluiten, omdat er zich verschillende situaties kunnen voordoen waarin deze van pas kunnen zijn.

Een inboedelverzekering wordt meestal ook afgesloten bij de aankoop van een nieuwe woning. Met een inboedelverzekering wordt de schade aan de spullen die zich in je huis bevinden vergoed. Na bijvoorbeeld een brand, een inbraak of een lekkage, kan er veel schade aan je inboedel ontstaan. En met een inboedelverzekering hoef je dan niet na te gaan denken over het opnieuw aanschaffen van al die spullen. Onder een inboedel valt alles, wat je mee zou kunnen nemen bij een verhuizing. De kosten van de inboedelverzekering zijn afhankelijk van het bedrag waarvoor, je je spullen wilt laten verzekeren. Hoe meer spullen je wilt verzekeren, hoe hoger je maandelijkse premie komt te liggen, de waarde van je inboedel mag je namelijk zelf bepalen.

Ook bij een huurhuis is het belangrijk dat je niet vergeet om je inboedel te verzekeren, omdat de verhuurder wel verantwoordelijk is voor de woonhuisverzekering maar niet voor de inboedelverzekering van jouw spullen. Als je gaat verhuizen hoef je je inboedel niet op te zeggen, je kan deze namelijk gewoon meenemen naar je nieuwe woonadres. Ook tijdens de verhuizing zijn je spullen dan nog verzekerd tegen schade. Als je niet al je spullen mee neemt naar je nieuwe woning, kun je je inboedelverzekering laten bijstellen. Omdat de waarde van je inboedel op dat moment veranderd, de waarde van je nieuwe inboedel kun je zelf bepalen of met diverse tools laten berekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in