Sanitair installatie door een erkende loodgieter

0
799
lekkage
lekkage

Bij het inrichten van een nieuwe badkamer, keuken of toilet, hoort ook het installeren van sanitair. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een wastafel, badkuip, gootsteen of toiletpot. Alle toepassingen in huis die gebruikt worden voor onze lichamelijke verzorging vallen onder de categorie sanitair. In veel gevallen is voor een correcte werking van de toepassingen een aan- en afvoer van water vereist. Om deze reden is het aan te raden om de sanitair installatie door een erkende loodgieter uit te laten voeren. De werknemers van de loodgieterij in Utrecht houden zich dagelijks bezig met dit soort installatieklussen en daarom delen zij met ons enkele aandachtspunten.

Aan- en afvoer van water

Een reden waarom je de installatie van sanitair het beste aan een erkende loodgieter kunt overlaten, is dat deze vakman kan zorgen dat de aan- en afvoer van water correct wordt aangesloten. Lang niet altijd is het de bedoeling dat een wc, douche of badkuip op dezelfde plaats kom te staan als voorheen. Tevens zal je regelmatig de situatie meemaken dat aansluitingen van elkaar afwijken. Een erkende loodgieter weet exact hoe aanvoer- en afvoerleidingen gelegd, verlengd of vervangen moeten worden als een noodzaak hiertoe zich voordoet.

Loodgieter
Zorg ervoor dat de af – en aanvoer van water goed geregeld is.

Voorkomen van lekkages

Wat u in ieder geval wilt voorkomen is dat u na het installeren van sanitair te maken krijgt met een lekkage. Het vieze afvalwater van een toilet wilt u het liefst zo snel mogelijk uw woning uit hebben en niet over de vloer zien lekken. Het voorkomen van lekkages met sanitair wordt vanzelfsprekend gerealiseerd tijdens de installatie. Wanneer hierbij fouten worden gemaakt dan kunt u hier nog lange tijd overlast van ondervinden. Indien u de werkzaamheid aan een erkende loodgieter met veel ervaring overlaat dan zal de kans op een fouten tijdens de installatie drastisch afnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in