Tips inrichting tienerslaapkamer

0
915
tienerslaapkamer inrichten

 

Iedere tiener heeft zo zijn of haar eigen ideeën over het inrichten van de slaapkamer. Die mening wordt vaak ook nog eens regelmatig bijgesteld. Het is niet makkelijk om een tienerslaapkamer in te richten. Vaak is het er een grote benden en mag je je als ouder er niet mee bemoeien. Toch hebben we een aantal tips voor je om de tienerslaapkamer leuk en naar wens van de tiener in te richten en toch ook representatief te houden.

Interieur tienerslaapkamer

Tieners hebben natuurlijk niet het uiterste gevoel voor styling en inrichting. Maar een tiener weet wel vaak heel goed wat hij of zij wil. Je kunt dit gedeeltelijk wel sturen. Laat bijvoorbeeld de aankleding aan je kind over en kies zelf het uiterlijk van de muren, deuren en kozijnen. Zo hou je voor een groot gedeelte de styling zelf in de hand en blijft de kamer toch speels en naar wens van je zoontje of dochtertje.

Een dekbedovertrek is ideaal om uit te laten zoeken door het kind. Een overtrek mag druk zijn, dit maakt de slaapkamer juist speels, wat natuurlijk hoort bij een tienerslaapkamer. Laat de tiener helemaal vrij in de zoektocht naar het gewenste dekbedovertrek. Alles is goed. Een drukke print, maar ook felle kleuren of juist drukke afwerkingen. Hier kun jij zelf omheen stylen.

Tips voor de inrichting van de tienerslaapkamer

Een dekbedhoes kan ook de basis zijn voor het kleurenplan van de rest van de slaapkamer. Zo kom je ook soms op nieuwe kleurencombinaties waar je voorheen nooit aan had gedacht. Het is zelfs makkelijker stylen om eerst het dekbedovertrek uit te zoeken en later pas de rest van de kleuren van de tienerslaapkamer te bepalen.

Een dekbedhoes moet wel passen bij het soort bed dat je hebt. Het ene dekbedhoes staat wel bij een heel sierlijk kinderbed en het andere niet. Om maar een voorbeeld te noemen. Naast een dekbedhoes kun je ook nog kiezen voor een plaid ter afwerking. Een plaid zorgt tevens voor extra warmte.

tiener slaapkamer

Rustige basis voor tienerslaapkamers

Om een goede balans te kunnen vinden in de tienerslaapkamer is het slim om te beginnen met rustige basiskleuren. Kies voor een witte of gebroken witte muur. Wil je kind toch graag kleuren op de muur, beperk dit dan tot één muur en ga voor een zachte variant van de kleur. Heeft je zoontje of dochtertje graag een groene muur? Kies dan een zachte, lichtgroene verf, in plaats van een harde, felle kleur. Ga ook niet los op de bijzettafeltjes, nachtkastjes en andere meubeltjes. Kies één soort en neem daar de gehele serie meubels van. Bijvoorbeeld een rustige houten uitstraling. Harde kleuren maken de kamer heel druk en door te gaan voor één soort hou je ook de styling van de tienerslaapkamer nog goed in het oog. Tenslotte is het ook slim om niet te veel aan de muren te decoreren. Tieners houden er nou eenmaal van om veel foto’s en posters op te hangen. Hou hier dus zeker vooraf goed rekening mee:)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in