Verschillende soorten plinten

0
934
Verschillende soorten plinten
Verschillende soorten plinten

Een vloer is niet volledig zonder plinten. Er zijn veel verschillende plinten in diverse soorten en maten. Voor al deze plinten worden verschillende benamingen gebruikt waardoor u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bedenk voordat u een plint gaat kopen goed wat de functie moet zijn en hoe het eruit moet komen te zien.

Verschillende soorten materiaal plinten

Plinten zijn er in veel verschillende soorten materialen. Zo kunt u denken aan MDF-plinten. MDF staat voor Medium-Density Fibreboard en bestaat uit houtvezels die zijn samengevoegd. Daarnaast kunt u kiezen voor grenen plinten, grenen is een topkwaliteit houtsoort dat geen noesten bevat. Dit hout is wanneer het niet behandeld is ook vochtbestendig. Hierom is het erg populair materiaal voor het interieur.

Hardhouten plinten zijn gemaakt van een mix van verlijmde houtsoorten. Dit zorgt ervoor dat het hout, ook bij lange langtes, niet snel krom zal trekken. Het is ideaal materiaal wanneer u lange plinten nodig heeft bij uw vloer. U kunt ook kiezen voor kunststof plinten. Dit soort plinten zijn erg in opkomst door de lage prijs. Kunststof plinten zijn iets minder van kwaliteit maar biedt wel vele afwerkingsmogelijkheden.

Verschillende soorten plinten
Er zijn verschillende soorten plinten waaruit een keuze gemaakt kan worden. Welke plint past het beste bij uw ruimte?

Verschillende soorten plaatsingsmethode

De plaatsingsmethode is ook erg van belang bij het kiezen van plinten. Normale plinten kunt u gemakkelijk op de wand monteren. Wilt u de oude plint liever niet verwijderen? Kies dan voor overzetplinten. Deze plinten zet u gemakkelijk over de oude plinten heen. Dit scheelt u een hoop werk en wellicht ook onnodige beschadiging aan de muur. Voor het verwerken van kabels kunt u deze plinten ook gebruiken. Hiervoor kunt u ook gebruik maken van kabelgoot plinten. U verwerkt de kabels gemakkelijk achter de plinten langs, door middel van een kabel uitsparing aan de achterzijde. Op deze manier heeft u geen last meer van losliggende kabels in de ruimte.

Wanneer u platte plinten op de vloer wilt monteren kunt u het beste kiezen voor plakplinten. Deze plakt u gemakkelijk op de vloer voor een mooie overgang tussen vloer en wand.

Plinten zijn er ook nog in verschillende stijlen. Van een klassiek tot een modern design, er is voor ieder wat wils. Laat u altijd goed adviseren door een professional voordat u met de plinten aan de slag gaat. Zo zorgt u ervoor dat de plint goed past bij de vloer, wand en de rest van de ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in