Waarom zou je kiezen voor een zit-sta bureau?

0
950
zit sta bureau

Meer calorieën verbranden

Waarom zou je kiezen voor een zit-sta bureau? Omdat je dan veel meer calorieën verbrandt. Uiteraard gaat dat niet vanzelf. Blijf je zitten achter dit bureau, dan gebeurt er nog niets. Er wordt natuurlijk vanuit gegaan dat je het zitten en het staan afwisselt. Op de momenten dat je zit verbrand je slechts heel weinig calorieën. De hele dag zitten achter je bureau is daarom absoluut ongezond. Ga je staan, dan verandert dit meteen. Je hart moet harder pompen. Dit is zelfs 10 keer zoveel dan op de momenten dat je alleen maar zit. Door te gaan staan, verbrand je meteen ongeveer 50 calorieën extra. Daar hoef je dus verder niets voor te doen. Alleen maar gaan staan achter je bureau in plaats van de hele dag zittend te werken. Reken maar eens uit hoeveel je verbrandt als je bijvoorbeeld 4 uur van je werkdag gaat staan. Af en toe dan afwisselen met zitten is prettig. Een bureaustoel kopen die zorgt voor een goede houding, is hierbij zeer prettig.

Je dut minder snel in

Wat kun je je soms slaperig voelen achter je bureau. En je moet nog zo lang. Wissel je zittend en staand werken af dan zul je hier veel minder last van hebben. Als je staat, heb je meer energie. Je baas zal hier blij mee zijn, want je werkt een stuk effectiever op deze manier. Hoe komt dit eigenlijk? Van staan word je toch juist moe? Het zit zo dat je stofwisseling stijgt op het moment dat je gaat staan. Je hart pomp harder dus er stroomt meer bloed door je lijf. Er worden niet alleen calorieën extra verbrand, maar dat geldt ook voor vetten en glucose. Fantastisch nieuws. Want door regelmatig staand te werken verklein je de kans op dichtslibbende aderen, obesitas of diabetes. De reden dat je je energieker voelt is simpelweg omdat er meer bloed wordt rondgepompt. Van zitten dut je echt letterlijk en figuurlijk in.

Beter voor je rug

Heb jij af en toe te maken met rugklachten? Dan is een zit-sta bureau een uitstekende optie. Als mensen veel zitten verergeren rugklachten vaak. Het lichaam van mensen is gewoonweg niet gemaakt om veel te zitten. Ga je meer dan 6 uur op een dag zitten, dan wil je lijf de druk op bepaalde lichaamsdelen verlagen. Zo ga je dus voorovergebogen zitten en heb je een kromme rug. Daar kun je rugklachten door krijgen.

Beter leven

Nou, dat is toch wel een hele goed reden. Waarom zou je kiezen voor een zit-sta bureau? Een hogere kwaliteit van leven willen we tenslotte allemaal. Je wordt eerlijk waar vrolijker en optimistischer als je minder gaat zitten. Mensen die regelmatig staand werken krijgen een beter humeur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in