Zelf vloerkleed reinigen

0
13526
tapijt reinigen

Een mooi vloerkleed kan je interieur mooi afmaken. Het voelt lekker aan en geeft een warme sfeer. Echter, zonder het juiste onderhoud kan een vloerkleed versleten raken en vies worden. Een vloerkleed is niet heel makkelijk te onderhouden. Met stofzuigen haal je namelijk aar een deel van het stof weg. Daarnaast houdt een vloerkleed meer stof van vast dan wij kunnen zien met het blote oog. Toch zijn er manieren om vloerkleden te reinigen zondere professionele service in te schakelen. Bekijk onze tips om je vloerkleed netjes te houden en vlekken te verwijderen.

Je vloerkleed schoonmaken

Wanneer je een vlek hebt, behandel deze dan zo snel mogelijk. Probeer de vlek niet weg te wrijven, maar behandel deze met een reinigingsmiddel. Door te wrijven gaat de viezigheid vaak dieper in de stof zitten en wordt deze nog lastiger te verwijderen. Dep daarom het schoonmaakmiddel op de vlek. Giet ruime hoeveelheden lauw-warm water op de vlek. Werk daarbij van buiten naar binnen. Wanneer het met enkel water niet lukt, gebruik dan een schoonmaakmiddel. Je hebt tapijtreinigende mousse of shampoo. Op de verpakking staat een uitgebreide uitleg hoe je het product dient te gebruiken. Neem voldoende tijd om je vloerkleed schoon te maken. Vaak heb je namelijk meerdere reinigingsronden nodig voordat vlekken helemaal weg zijn.

vloerkleed schoonmaken

Schoonmaakmiddelen voor het reinigen van je kleed

In de keuken worden producten gebruikt die soms ook heel effectief als schoonmaakmiddel kunnen worden gebruikt. Zo wordt zout als ideale oplossing gezien voor het reinigen van wijnvlekken. Zodra er wijn over je kleed gaat, strooi dan direct zout over de vlek en laat het even intrekken. Zodra het zout rood kleurt, dep dan met een natte doek het zout op. Dit kun je herhalen totdat de vlek helemaal weg is. De wijn wordt namelijk in het zout getrokken, waardoor je steeds meer wijn van je vloerkleed verwijderd.

Bakpoeder is een ander product dat als schoonmaakmiddel kan worden gebruikt. Het neutraliseert ook geuren van vlekken. Strooi bakpoeder op een vlek en giet er vervolgens water overheen. Nadat je het hebt laten intrekken, kun je de vochtige plek opdeppen. Dit herhaal je een aantal keer totdat de vlek weg is.

We blijven nog even in deze hoek qua schoonmaakmiddelen. Zo kan namelijk ciroensap ook veel vlekken oplossen. Soms zijn een paar druppels voldoende om hardnekkige vlekken te verwijderen. Je mengt citroensap met wasmiddel en water. Citroen heeft namelijk blekende eigenschappen, waardoor je vlekken op je vloerkleed prima kunt reinigen.

Heb jij nog tips om je vloerkleed schoon te maken? Laat het ons dan weten in een reactie op deze blog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in