Zorg dat de alarmen aan staan

0
763

Het is de schrik van iedereen: dieven die je huis komen plunderen. Met name in de wintermaanden, wanneer de dagen korter worden, slaan dieven toe. En het lijkt ook wel alsof het steeds professioneler gebeurt. Vaak kiezen ze de wijken zorgvuldig uit en kiezen ze voor een serie huizen om in te breken. Vaak liggen die huizen aan de rand van de wijk, zodat ze snel met de auto weer weg rijden en in de anonimiteit kunnen verdwijnen. Dit alles duid erop dat ze toch wel van te voren een grondige analyse doen voordat ze besluiten om toe te slaan.

 

Geen prettig idee

 

En dat is natuurlijk geen prettig idee. Het geeft je het gevoel alsof je al langer ‘in the picture’ was bij deze plunderaars. En sowieso is het een heel vervelend gevoel dat onbekenden tussen jou dierbare en wellicht dure spullen hebben gegraven. Helaas is er in de afgelopen maanden alweer genoeg gebeurt in de buurt waar ik woon. Zo gebeurde het eind september dat er een serie van huizen werd overvallen, en helaas hadden de dieven elke keer prijs. Bij bekenden van mij hebben ze de trap losgemaakt van de garage, en zijn ze via een openstaand raampje in de gang op de eerste verdieping binnengekomen. ik heb dat raampje gezien, en je moet toch echt een geoefende inbreker zijn om daardoor binnen te kunnen komen. Vervolgens hebben ze alle kamers boven geplunderd, maar gelukkig lag daar weinig van waarde. Daarna zijn ze via de trap naar beneden gegaan, en zijn ze in de slaapkamer van het ouderlijk gezag gaan zoeken naar sieraden en andere waardevolle spullen. Helaas met succes. Opvallend is dat ze helemaal niet in de woonkamer zijn geweest, waar nou net de meest waardevolle spullen lagen. Zaken zoals tablets en andere technologische waardevolle spullen, maar juist deze bleven dan weer onaangeroerd. Alsof ze verwachtten dat er dan juist een alarm af zou gaan.

 

Emotionele schade

 

Achteraf, nadat bleek dat er wel wat sieraden en contant geld weg was, vertelden de bekenden mij dat de emotionele schade (het gevoel dat je huis niet veilig is) veel groter is dan de materiële schade. Dat is natuurlijk heel erg begrijpelijk. Daarom is er deze week een alarm gekomen wat inbrekers af moet schrikken. Een alarm kent natuurlijk een ontzettend hard geluid om de aandacht te trekken, maar met name het felle licht moet de inbrekers afschrikken. Het is te hopen dat dit inbraken tegenhoud. Maar belangrijker wellicht nog: dat je gevoel van veiligheid in je eigen huis weer terugkomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in