Borden aan de wand

0
2041
Borden aan de wand
Borden aan de wand

Vroeger tijdens de jaren ’90 zag men in veel huizen bordjes aan de wand hangen met allerlei, verschillende spreuken op. Deze trend is een aantal jaren verdwenen en nu komen bordjes aan de wand stilaan terug. Tegenwoordig zie je dat heel veel mensen  voor kleurrijke bordjes aan de wand kiezen in plaats van het klassieke, witte porselein.

Creatief of juist klassiek?

Met bordjes aan de wand ophangen, kun je zo veel verschillende richtingen uit. Een persoon die van rust en eenheid houdt in zijn interieur, zal in eerste instantie kiezen voor rechte lijnen. Mensen worden daar rustig van als ze naar die rechte lijnen kunnen kijken. Men zal dan kiezen voor niet al te kleurrijke bordjes of verspringende patronen. Anderzijds zullen personen die van creatie houden kiezen voor verschillende patronen zodat de bordjes niet netjes naast elkaar hangen. Een tip die we je willen geven is, als je overweegt om bordjes aan de wand te hangen, de bordjes eerst op de grond leggen voor de muur waar je ze wil hangen. Pas als je dat bevalt, kun je ze bevestigen aan de muur. Bordjes aan de wand hangen het beste in plaatsen zoals de eetkamer, net aan de eettafel of in de woonruimte.

Borden aan de wand
Je kunt de borden ook zelf maken! Wat is er leuker dan een eigen creatie aan de muur?

Kiezen voor een drukke wand

Als men kiest voor veel borden aan de wand te hangen, dan zal men automatisch een drukke wand maken. Natuurlijk is dit geen probleem, maar zorg er dan voor dat de rest van de wand rust uit straalt. Anders loop je de kans dat de drukke wand in strijd gaat met drukke gordijnen en dit kan heel onrustig ogen. Met drukke gordijnen bedoelen we gordijnen met felle prints op. Kies dan vervolgens effen gordijnen met geen print op die in harmonie staan met de kleur van de muur. De beste kleuren die je kan gebruiken zijn beige tot donkerbruin.

Bordjes aan de wand versus schilderijen

Nog een tip die we je willen meegeven. Mocht je een fan zijn van borden aan de wand en of schilderijen kies dan één van de twee om op de muur te hangen. Schilderijen zijn in strijd met bordjes aan de wand omdat niet alle schilderijen rust uitstralen. Felle kleuren zijn uit den boze als je een rustige sfeer wilt creëren. Het mooiste effect maak je als één of enkele bordjes dezelfde kleur hebben als je decoratie aan het raam. Op deze manier zorg je ervoor dat de muurdecoratie samen met het raamdecoratie een eenheid vormen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in