Creatief met Ikea

0
926

De Ikea, wie kent deze grote Zweedse winkelketen niet? Hier vind je compleet ingerichte kamers die als voorbeeld gebruikt kunnen worden om een lekker woonhuis te creëren. Onderweg kom je ook allerlei goed gevulde bakken tegen met allemaal handige dingen. Hoewel er genoeg geshowd wordt in de winkel, zijn er natuurlijk altijd nog meer manieren om deze spullen een nieuw doeleinde te geven. Perfect voor creatievelingen dus! Het ene project is wat lastiger dan de ander, maar over het algemeen zijn ze niet moeilijk. Zo maak je van je simpele woon- of slaapkamer een echt origineel DIY paleis. Of wil je een speciaal cadeau geven, dan volgen hieronder wat leuke projecten.

Sieraden standaard 

Iedere vrouw kent het probleem van rondslingerende oorbellen wel. Dit is verleden tijd met deze oplossing. Allereerst heb je een fotolijstje op een standaard nodig. Knip een stukje dunne stof (of kant) op maat en lijm deze vast op de achterkant van de lijst. Steek de oorbellen door de stof heen en je raakt ze nooit meer kwijt!

Onderzetters

Er zijn verschillende soorten onderzetters te koop, maar de leukste voor jouw DIY project zijn die van kurk. Er zijn kleintjes om bijvoorbeeld glazen op te zetten en grotere voor pannen. De kleinste ogen nogal saai dus deze pimp je gewoon op met wat stiften! Schrijf er een mooie tekst op of maak een leuke tekening. Met de grote variant kan je een leuk prikbord maken. Hang ze aan de muur en je hebt een handige plek voor jouw to-do-lijstje. Vind je kurk niet zo mooi, dan kun je ze ook nog bekleden met stof. Zorg ervoor dat je de stof strak over de voorkant trekt. De achterkant kan worden vastgelijmd met een lijmpistool of niet de stof vast zodat je zeker weet dat deze niet meer zal verschuiven.

Budget design stoel

Altijd al een design stoel willen hebben, maar wil je niet te veel uitgeven? Koop dan een stoel met een metaal onderstel en spuit deze in jouw gewenste kleur. Zwart, goud of rosé goud, alles is mogelijk. Ontvet allereerst het oppervlak dat bespoten wordt, zo hecht de verf beter. Om de stoel af te maken leg je het bekende Ikea schapen bont in de stoel en voila! Klaar is jouw designer stoel voor een hele leuke prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in