De nieuwste trends in laminaat vloeren

0
826
vloer
vloer

Met de start van een nieuw jaar, worden ook de nieuwste interieurtrends bekend gemaakt. Ook op het gebied van laminaat vloeren zijn weer nieuwe trends te bespeuren. Daarom hierbij een overzicht van de nieuwste trends voor het nieuwe jaar betreffende laminaat vloeren.

Lichte kleuren

Laminaat vloeren met een lichte kleur zijn al enkele jaren een trend, maar dit jaar wordt er meer nadruk gelegd op white wash laminaat. Een white wash laminaatvloer heeft een gebleekte en doorleefde uitstraling. Hierbij worden de houtnerven goed weergegeven en mede door deze structuur en afwerking lijkt het net alsof je een echte massief houten vloer hebt. Of je nu een landelijk interieur hebt of een een klassiek of industrieel interieur, een white wash laminaatvloer kan in ieder interieur. White wash laminaat is te verkrijgen in allerlei stijlen en kleuren, zodat er altijd wel een kleur bij zit die in jouw interieur past.

vloer kiezen
Kies een vloer die past bij jouw woning.

Textuur en structuur

We kennen de standaard laminaatvloeren als gladde vloeren, maar laminaat is ook verkrijgbaar met een structuur en textuur. Op deze wijze kan je de laminaatvloer een look geven van een ander soort vloer, zoals een tegelvloer of een massief houten vloer. In het laminaat komen dan alle structuren terug die in bijvoorbeeld een houten vloer ook zitten, zoals houtnerf, scheuren en kleurverschillen. Het reliëf is ook te voelen in de vloeren, zodat dit soort laminaatvloeren zeer authentiek zijn en niet van echt te onderscheiden.

Kleurverschillen

Nog een trend die reeds het vorige jaar was ingevoerd, loopt ook dit jaar gewoon door: kleurverschillen in laminaat. Hoewel een effen laminaatvloer er heel strak uit kan zien, komt het soms een beetje saai en karakterloos over. Dit los je op door gebruik te maken van kleurverschillen, zodat de vloer nooit saai is. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor laminaat met houteffect om een massief houten vloer na te bootsen. Als je een afwijkende kleur of patroon gebruikt, krijg je een unieke vloer.

Laminaatvloer kiezen

Wanneer je besloten hebt om een laminaatvloer te leggen, moet je wel nadenken over enkele zaken. Je kunt natuurlijk met de trend meegaan en kiezen voor een laminaatvloer met structuur of kleurverschil, maar het moet wel bij de de ruimte passen. Je moet eerst goed bepalen hoe groot de ruimte is en welke soort laminaat daar het beste bijpast. Als je een kleine ruimte hebt, ga dan niet voor een donkere vloer. De ruimte kan je optisch vergroten, door gebruik te maken van een lichte kleur. Daarentegen kan je wel weer donkere kleuren gebruiken in grote ruimtes. Dit geeft een grote ruimte juist meer sfeer en gezelligheid. Houd ook rekening met de lichtinval. Als de kamer reeds donker is door weinig lichtinval, dan is het niet verstandig om een donkere vloer te leggen. Ook je interieurstijl is van belang voor je keuze van laminaatvloer. Zo zie je maar, dat je niet zomaar klakkeloos een trend moet volgen, maar eerst de je eigen situatie moet beoordelen, of de trend daarin past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in