De wasmachine ruimte inrichten

0
1708

Wat in een huis niet mag en kan ontbreken is natuurlijk een wasmachine. Je kunt er voor kiezen om de wasmachine gewoon in de badkamer neer te zetten. Maar wist je dat er veel meer opties zijn. Alleen soms is het lastig om dit van te voren te bedenken. Vandaar de vraag: hoe kun je een wasmachine ruimte inrichten?

Voordelen van een speciale wasruimte

Wassen en strijken zijn meestal niet de leukste dingen die je kunt bedenken om te gaan doen. Maar een mooie en leuke ruimte voor de wasmachine maakt het al een stuk minder erg. Daarnaast scheelt het een hoop tijd als alle benodigdheden voor het wassen in een ruimte te vinden zijn, zoals: een strijkplank, de wasmachine, de droger, de wasmanden met vieze was.

Praktische tips

De wasmachine ruimte inrichten wordt makkelijk met een aantal handige tips:

  • Werk de wasmachine en droger weg. Door bijvoorbeeld ze in een kast te plaatsen of onder een keukenblad. Dit bespaart ruimte, die je weer op een andere nuttige manier kunt gebruiken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de droger op de wasmachine neer te zetten.
  • Als je ervoor kiest om je wasmachine en/of droger onder een keukenblad te plaatsen, is het van belang om daarnaast nog extra opberg ruimte te hebben. Vaak heb je boven de wasmachine nog ruimte over, daar kun je bijvoorbeeld planken ophangen of een bovenkastje plaatsen voor de extra opbergruimte.
  • ees creatief met de spullen die je nodig hebt voor de was. Zo kun je het wasmiddel in leuke potten doen. Op deze manier maak je er je eigen plekje van.

Leuke ideeën voor om je wasmachine ruimte in te richten

Naast de voordelen en de tips die al genoemd zijn, zijn er nog veel leuke ideeën die je kunt gebruiken tijden het inrichten. Zo zou je bijvoorbeeld een soort inloop kast kunnen maken van je wasruimte. Dit heeft als voordeel dat je het kunt afsluiten met bijvoorbeeld een schuifdeur en het meteen net en opgeruimd lijkt. Om je wasruimte daarnaast gezelliger te maken, kun je kiezen om leuke schilderijen op te hangen, die bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan het wassen en schoonmaken. En wat dacht je ervan om gebruik te maken van mooie stijlvolle waszakken voor de vieze was, in plaats van de standaard wasmanden.

De wasmachine ruimte inrichten is niet eenvoudig. Speel met de ruimte. Hier is er voor gekozen om ze af te bakenen met hout en daar accessoires op te zetten.
De wasmachine ruimte inrichten is niet eenvoudig. Speel met de ruimte. Hier is er voor gekozen om ze af te bakenen met hout en daar accessoires op te zetten.

Wees creatief!

Een wasmachine ruimte, is de ruimte bij uitstek waar je je creativiteit helemaal zijn gang kunt laten gaan. Leef je uit bij het inrichten van je was ruimte. Zorg er voor dat het een kamer wordt waar je graag komt, dat maakt het misschien wat minder erg als het weer tijd is om de was te gaan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in