Designkast in de woonkamer

0
1334
Designkast in de woonkamer
Designkast in de woonkamer

Ben je op zoek naar een nieuwe kast voor in je woonkamer? Wil je graag een mooie designkast, een pronkstuk, maar kan je de perfecte kast niet vinden? Dan is het wellicht een idee om deze kast zelf te ontwerpen en zelf te maken / monteren.

Model designkast in de woonkamer

Als je zelf je kast ontwerpt, kan je hem helemaal maken zoals je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een open kast, maar ook voor een dichte kast. Het is ook mogelijk om voor een kast te kiezen die gedeeltelijk open en gedeeltelijk dicht is.  In het gedeelte van de open kast kan je dan mooie design spullen of foto’s plaatsen die gezien mogen worden. En in het dichte deel van de kast kan je dan spullen opbergen. Het voordeel van het zelf ontwerpen van een kast is dat je zelf bepaalt hoeveel planken en kastjes je wilt hebben. Tevens kan je de kast helemaal passend maken voor de hoek of muur waar je de kast wilt plaatsen. Het zelf ontwerpen en maken van een designkast kost wel veel tijd, maar uiteindelijk heb je dan wel de perfecte kast!

Materiaal designkast

Als je een designkast wilt hebben, is het belangrijk dat je materiaal van goede kwaliteit kiest. Dit kan een mooie houtlook zijn, maar er kan bijvoorbeeld ook met staal of glas gewerkt worden. Als je hiervoor kiest, krijg je gelijk een hele moderne, strakke look. Je kunt de materialen volledig aanpassen aan de rest van jouw interieur. Zo blijft alles een mooi geheel.

Designkast in de woonkamer
Een designkast in de woonkamer kun je ook gemakkelijk online bestellen.

Websites

Ook zijn er websites waar je je eigen kast kunt ontwerpen. Op deze sites kan je (in een speciale tool) de afmetingen opgeven (je moet dus wel goed weten wat je moet meten, anders past de kast niet), de kleur van het hout, etc. etc. Het voordeel hiervan is dat alle onderdelen dan op maat geleverd worden. Je kunt de kast dan zelf eenvoudig in elkaar zetten. Het is vaak ook mogelijk dat de leverancier (van de materialen) de kast monteert. Dit laatste is uiteraard wel wat duurder dan wanneer je de kast zelf monteert.

Leveranciers in de buurt

Er zijn ook winkels die kasten op maat maken. Het voordeel is dat zij bij jou thuis de maten op komen meten. Zij weten exact hoe zij moeten meten en dan weet je dus zeker dat de kast goed gaat. Zij zullen de kast ook monteren voor je als je dat wilt, je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen.

Webshops voor designkasten in de woonkamer

Op internet zijn veel webshops die complete (design)kasten verkopen. Wellicht dat je hier ook wel een mooie kast kunt vinden die aan jouw eisen voldoet. Als dit het geval is, dan is dat de eenvoudigste optie.

Wil je echt een mooie kast, die helemaal aan jouw wensen en eisen voldoet, dan kan je het beste een kast (laten) ontwerpen. Je zult daar dan heel wat jaren plezier van hebben. Veel succes met het ontwerpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in