Een landelijke keuken

0
772
landelijke keuken

Een landelijke keuken al jarenlang een van de belangrijkste keukentrends. Naast dat een landelijke keuken dus behoorlijk tijdloos is, draagt een landelijke inrichting ook altijd bij aan een gezellige sfeer in je huis en keuken. En een goede sfeer creëren is natuurlijk het allerbelangrijkste als je je echt thuis wilt voelen! De keuken is overigens allang niet meer een plek waar alleen maar gekookt wordt. De keukens van nu dienen vaak ook als woonkeuken, waar men tijdens het koken of natafelen gezellig een wijntje wilt kunnen drinken met hun partner of de dag en het huiswerk wilt doornemen met de kinderen.

Natuurlijke materialen en de juiste accessoires en afwerking

Een landelijke keuken wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen, neutrale maar warme kleuren en het toevoegen van sfeervolle accessoires zoals een kraan in retrostijl en planken met glazen bewaarpotjes en pannetjes. Houten keukenkastjes in een neutrale kleur of bewerkt met white wash zorgen voor een extra landelijk en gezellig effect. White wash is overigens ook zeer geschikt als je andere houten meubels in je keuken (zoals de eettafel) mooi wilt laten matchen met de rest van je landelijke keuken. Met als bijkomend voordeel natuurlijk dat je niet perse je huidige meubilair hoeft te vervangen, met een white wash bewerking geef je simpelweg je oude meubels een complete make-over. Uiteraard kun je je landelijke keuken ook goed combineren met andere keukentrends. Zo zijn bijvoorbeeld botanische keukens helemaal hip. In de botanische keuken ziet men veel (kruiden)plantjes en wordt ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout.

Een landelijke inrichting: tijdloos en gezellig!

Door het tijdloze karakter van een landelijke keuken kun je de keuken in principe helemaal aanpassen aan jouw eigen smaak en de laatste keukentrends. Zo past het eerder genoemde botanische thema mooi bij een landelijke keuken, maar kunnen ook wat moderne details zorgen voor een extra bijzonder effect. Voor welke stijl je ook gaat, met een landelijke keuken inrichting zul jij de komende jaren kunnen genieten van een gezellige, mooie én hippe keuken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in