Een werkplek ontwikkelen

0
803
kantoorinrichting
kantoorinrichting

Mensen die op kantoor werken, zitten het grootste deel van de dag op hun stoel achter hun bureau. Daarom is het erg belangrijk dat zij de juiste spullen hebben. Als zij geen goede spullen hebben of als deze niet correct ingesteld staan, dan kunnen er bijvoorbeeld rugklachten ontstaan. Uiteindelijk kan dit zelfs resulteren in ziekteverzuim. Het is dus van groot belang om niet te bezuinigen op deze spullen.

Werkplek instellen

Veel grote bedrijven hebben medewerkers in dienst die speciaal opgeleid zijn om de werkplekken van hun collega’s op de juiste manier in te stellen. Zij weten precies hoe hoog een bureau moet staan. Waar de computer moet staan en op welke hoogte het beeldscherm moet staan, etc. Het is belangrijk dat dit allemaal goed staat, want anders werkt men in een verkeerde houding en kunnen er klachten ontstaan. Als er toch klachten ontstaan, kan de Arbo ingeschakeld worden. Zij hebben experts in dienst. Deze personen komen kijken hoe jouw werkplek ingesteld staat, hoe jouw houding is tijdens het werken, etc. Vaak hebben zij nog extra tips en trucs. Deze kunnen net voldoende zijn om de klachten te laten verdwijnen.

Wat voor soort bureau

Vroeger had je maar een soort bureau. Tegenwoordig heb je meerdere soorten. Zo heb je bijvoorbeeld een bureau die je zelf in hoogte kan verstellen door aan een hendel te draaien. Dit is goed voor als je de ene keer platte schoenen aan hebt en de volgende keer schoenen met een hak. Als jij hakken aan hebt, moet jouw stoel iets omhoog en dus jouw bureau ook. Het is dan erg handig als jij dit zelf heel eenvoudig kan doen. De nieuwste bureau’s kunnen zelfs zo hoog ingesteld worden, zodat je er achter kunt staan. De afwisseling tussen staan en zitten is erg goed voor mensen die veel achter de computer werken.

kantoor inrichten
Let bij het inrichten van een kantoor goed op je ergonomische houding.

Wat voor stoel

Veel mensen vinden armleuningen erg fijn zitten. Deze zijn echter niet altijd goed, omdat je dan je armen optrekt. Hierdoor kan nek- of schouderklachten krijgen. Het is dus beter om de armleuningen van jouw stoel af te (laten) halen. Je kunt de stoel dan goed onder het bureau schuiven, zodat jouw armen op het bureau kunnen rusten. Ergonomische bureaustoelen zijn hierdoor ook van groot belang.

Lopen

Uiteraard is het ook belangrijk dat kantoormedewerkers regelmatig even gaan lopen. Het wordt aanbevolen om elk uur even je benen te gaan strekken. Loop bijvoorbeeld even naar het toilet of ga koffie halen.

Kantoormeubelen uit Rotterdam zijn in allerlei kleuren en maten verkrijgbaar bij. Er zijn veel bedrijven te vinden op internet die deze spullen kunnen leveren. Als jij op zoek bent naar kantoormeubelen, dan is het verstandig om een afspraak met hen te maken om de meubels te gaan bekijken. Je kan dan zelf uitproberen wat je wel of niet fijn vindt zitten. Ook is het vaak mogelijk om wat proefmeubels te laten komen, zodat je deze een aantal dagen kunt uitproberen. Daarna kan je een goede beslissing nemen over welke kantoormeubelen voor jou de beste zijn.

Veel succes met de zoektocht en daarna veel werkplezier in een goede, gezonde omgeving op de juiste meubels!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in