Energiezuinig wonen zonder sfeer te verliezen

0
1089

Anno 2018 zijn we steeds meer bezig met het milieu. We willen duurzamer leven en energiezuinig wonen om onze wereld te behouden zoals hij nu is. Veel mensen zijn echter bang dat ze door energiezuinig wonen heel veel sfeer verliezen in hun woning. Het klinkt immers niet echt gezellig om continue op het energieverbruik te letten. Ondanks dat het heel het heel veel kan schelen in de dikte van je portemonnee, blijven mensen het energiezuiniger wonen daarom uitstellen. Dit terwijl de overheid tevens blijft hameren op de voordelen hiervan. In dit artikel hopen we deze mythe te weerleggen en vertellen we je waarom energiezuinig wonen echt niet ongezellig hoeft te zijn.

Geen zin in besparingstips? Stap dan over!

Als je geen zin hebt om je huidige levensstijl aan te passen, maar je wel interesse hebt in de voordelen voor je financiële plaatje, raden wij aan om eens te kijken naar de mogelijkheden om over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Het is zelfs raadzaam om elk jaar gebruik te maken van de energievergelijker van Independer. Zo zie je jaarlijks wat de goedkoopste optie is voor jou. Door middel van deze vergelijkingstool zie je gemakkelijk welke leveranciers gebruik maken van de goedkoopste tarieven. Let er echter wel op dat te tarieven hoger uit kunnen vallen dan je had verwacht als er nog bepaalde kosten bij komen bij de afrekening. Lees daarom ook altijd het hele contract, inclusief de kleine lettertjes, door om nare verrassingen te voorkomen. Het kan immers nooit kwaad om te blijven oriënteren!

energie besparen
Lees de tips om energie te besparen

Maak het gezellig met wat kaarsjes en een warme plaid

De gemakkelijkste manier om energie te besparen is door te letten op je verwarming. Veel mensen maken de fout om hun verwarming tijdens de wintermaanden flink op te schroeven. Er zit echter wel een verschil tussen een aangename temperatuur en een warme kamer. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de Nederlandse gezinnen hun verwarmingen te hoog zetten. Denk hierbij aan temperaturen boven de 22 graden. De ideale temperatuur in huis ligt tussen de 20 en 21 graden. Ben je een echte koukleum? Maak het dan gezellig met een paar kaarsjes en een warme plaid. Kruip tijdens de koude nachten lekker met een warme deken en een kop chocolademelk op de bank. Steek wat kaarsjes aan en geniet van de winterse sfeer. Wie zei ook alweer dat energiezuinig wonen ongezellig is? Tip: als het heel koud is in huis en je blijft stoken zonder enig resultaat, is het belangrijk om na te gaan hoe het zit met de isolatie van de woning. Het isoleren van een woning kan je zo duur maken als je zelf wilt en draagt bij aan een aangenamere temperatuur in huis en een lagere energierekening.

Hoe zit het met elektrische apparaten?

Elektrische apparaten hebben het leven een stuk makkelijker, boeiender en vermakelijker gemaakt de afgelopen jaren. Veel mensen denken, ten onrechte, dat elektrische apparaten echt niet aanwezig mogen zijn in een energiezuinige woning. Gelukkig is dat niet het geval. Wat je wel moet doen is slim omgaan met de apparaten. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van energiezuinige apparaten en het verwijderen van stekkers van niet gebruikte apparaten, denk hierbij ook aan de opladers! Al die kleine dingen zorgen samen voor een lagere energierekening, zonder dat je afscheid moet nemen van die dingen die sfeer en ontspanning in huis brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in