Geef je woonkamer een make-over

0
1074
make over woonkamer
make over woonkamer

e woonkamer een make-over geven, kan op allerlei manieren. Je kan het groots aanpakken en gelijk je hele woonkamer gaan verbouwen. Dit kan je doen als je bijvoorbeeld een serre aan je woonkamer wilt bouwen. Maar ook met wat simpele en goedkopere ingrepen, kan je, je woonkamer een geheel nieuw uiterlijk geven.

De wanden

Een geheel nieuw uiterlijk kan je woonkamer al krijgen, door bijvoorbeeld de gehele, of een enkele wand van je woonkamer in een nieuwe kleur te verven, of te behangen. De kleur die je kiest kan de stijl van je woonkamer al geheel veranderen. Of een nieuw soort patroon op je behang, bepaald al gelijk wat voor sfeer je aan je woonkamer wil geven. Een idee is ook om de kozijnen van je ramen een ander kleurtje te geven.

De vloer

Ook kan je soms uitgekeken raken op je vloer. Nu kan je ervoor kiezen om een geheel nieuwe vloer aan te leggen, maar dat is toch wel een hele dure klus. Je moet alle meubels dan uit de woonkamer verwijderen en soms duurt het dan even, voordat je de vloer mag betreden. Als je hiervoor kiest, dan heb je inderdaad een grondige make-over achter de rug, maar het kan ook wat makkelijker. Je kan bijvoorbeeld je woonkamer voorzien van een kleed of tapijt, waardoor een gedeelte van de vloer, waar je op uitgekeken, onder verdwijnt. Je woonkamer, ziet er met een tapijt al gelijk heel anders uit.

woonkamer make over
Wil je de woonkamer een make over geven? Denk dan bijvoorbeeld aan raamdecoratie, vloeren en nieuwe meubels.

Raamdecoratie

Heb je al jaren dezelfde gordijnen voor je ramen hangen, dan kunnen nieuwe gordijnen ook een nieuw, fris uiterlijk geven. Maar ook de gordijnen helemaal weghalen en kiezen voor een andere raamdecoratie, is een andere optie om voor te kiezen. Er zijn tegenwoordig vele soorten raamdecoratie verkrijgbaar, rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën in alle kleuren, maten en designs. Ook raamdecoraties bepalen in belangrijke mate de sfeer in een woonkamer.

Interieur

Ook met interieur, kan je het zo duur maken als je wilt. Heb je voldoende budget en wil je het groots aanpakken, dan stap je naar een meubelzaak en bestel je nieuwe meubels. Maar dit is voor veel mensen geen optie. Maar dat is geen probleem, kleine aanpassingen van het interieur geven al een geheel andere sfeer. Wat dacht je ervan om eens een hele berg kussentjes te kopen? Een stapel kussens op de bank, één of twee in een stoel en zo is met toevoeging van een klein detail, de woonkamer al veranderd. Ook zijn er tegenwoordig meubelhoezen in allerlei designs en stoffen verkrijgbaar. Een nieuwe hoes over je bankstel en je hebt een geheel nieuwe bank. En deze hoezen, zijn nog gemakkelijk te wassen ook. Een ander tafelkleed, een ander schilderijtje aan de muur, een ornament aan de muur, er zijn nog genoeg middelen, om goedkoop je woonkamer van een make-over te voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in