Gezonde lucht in huis door kamerplanten

0
579
Kamerplanten
Kamerplanten

Het plaatsen van planten in de woon- of slaapkamer is niet alleen mooi, ze hebben ook een luchtzuiverende werking en zorgen voor meer zuurstof in de ruimte. Het is daarom helemaal geen slecht idee om wat meer planten in huis te nemen. Zeker nu we steeds meer thuiswerken en meer binnen moeten blijven is het belangrijk om een gezond klimaat te creëren. Onze goed geïsoleerde huizen kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken van planten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Een te lage luchtvochtigheid in huis heeft als gevolg dat stofdeeltjes makkelijker in de lucht blijven hangen. Deze stofdeeltjes ademen we vervolgens in, waar je ziek van kunt worden. Zeker in tijden dat de verwarming veel aanstaat wordt de lucht in huis erg droog. Planten verhogen de luchtvochtigheid, doordat het water wat ze opnemen via de bladeren weer terugkomt in de ruimte.

Daarnaast ademen we de hele dag kooldioxide uit, wat schadelijk is voor onze gezondheid. Planten kunnen deze stof juist goed gebruiken voor de groei. Ze nemen de kooldioxide op waardoor deze stof wordt gefilterd uit de ruimte. In combinatie met het afgeven van zuurstof kunnen we dus wel stellen dat planten zorgen voor een gezondere lucht.

Welke planten zuiveren het best?

Niet iedere plant heeft evenveel effect wat betreft het zuiveren van de lucht. Om te helpen bij het kiezen van luchtzuiverende planten zetten we er een aantal op een rijtje.

De lepelplant

De Lepelplant staat bij uitstek bekend op de luchtzuiverende werking die de plant heeft. Deze plant heeft veel water nodig, waardoor de luchtvochtigheid sterk wordt verbeterd. Daarnaast worden veel giftige stoffen opgenomen via de huidmondjes in de bladeren. Deze stoffen worden afgebroken en onschadelijk gemaakt.

De areca palm

De areca palm, ook wel de goudpalm genoemd, is ook een echte lucht verbeteraar. Waar de lepelplant veel water nodig heeft, stelt de goudpalm minder eisen. Gemakkelijk te verzorgen, mooi en ook nog eens goed voor de gezondheid!

Varen

De varen is weer een plant die veel water nodig heeft, waardoor de luchtvochtigheid in huis wordt verbeterd. Daarnaast is het een hele goede lucht verbeteraar. Bij genoeg watergift is de varen een sterke plant en houdt het dan ook jaren vol. 

Mooie kamerplant
Mooie kamerplant naast bank

Benieuwd naar de andere opties?

Deze drie planten zijn slechts een paar opties. Er zijn natuurlijk nog veel meer  kamerplanten die de lucht in huis verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in