Industrieel interieur design: hoe kan ik die sfeer in huis halen?

0
1450
Industriele inrichting

Je hoeft hedendaags niet meer in een oude fabriek, warenhuis, school of schuur te wonen om een typisch Industrieel interieur design te krijgen. Het draait namelijk bij dit ontwerp voornamelijk om originaliteit, karakter en rauwe schoonheid. Je moet bij jou industriële interieur design altijd goed letten op materiaal gebruik, meubel plaatsing en jou eigen stijl richting. Het fijne aan een industrieel ontwerp is niet voor niks dat het zo goed met verschillende stijlen te combineren is en toch nog open staat voor fikse portie eigen input. Om je al een beetje op weg te helpen noem ik hieronder schillende handige en bruikbare tips op. Neem bijvoorbeeld deze inzetbare basis elementen op in je ontwerp om ook zo’n karaktervol industriële inrichting en sfeer in huis te creëren.

Kenmerkende industrieel interieur design punten:

  • Rauwe en blote bakstenen muren
  • Veelvoudige warme en karaktervolle hout elementen
  • Grote open ramen die veel licht naar binnen brengen
  • Zichtbare buizen en balken
  • Perfect geplaatste vintage lampen en meubels

Leg in je industriële interieur design zoveel mogelijk de nadruk op ruimte, strakke lijnen en de originele constructie details. Bij kleur gebruik is het aan te raden vooral lichte kleuren te gebruiken zoals wit, grijs of pastille tinten. Deze geven namelijk een meer ruimtelijk gevoel en benadrukken de lijnen in jou industriëel interieur. Plaats daarnaast vooral originele objecten met wat slijtage of lichte beschadigingen. Dit is namelijk helemaal niet erg, het geeft je Industrieel interieur design zelfs meer karakter. Probeer in je design ook zo veel mogelijk te wisselen met materialen en schuw de ruigere materialen hierbij niet. Verstop constructie details niet en laat indien mogelijk wat geschiedenis zien.

Herkomst industriëel interieur

In de grote Amerikaanse steden is een industrieel interieur al jaren een grote trend te noemen. Zo is het al vele jaren een stijl die erg populair is in gebieden als Brooklyn of steden als Los Angelos. Een industrieel interieur design pronkt daar al in mening oud appartementen complex of warenhuis. In Nederland is het vooral de laatste paar jaar erg populair geworden en nog steeds snel groeiende. Als je een industriële inrichting eenmaal herkent zul je het steeds vaker zien terugkomen in bijvoorbeeld populaire series of films.

Als je om meer inspiratie of meubels zoekt voor jou industriële inrichting zou ik zeker aanraden goed om je heen te kijken. Zo heeft de meubelmakers van Houtkwadraat bijvoorbeeld verschillende interessante meubels in hun assortiment die waarschijnlijk perfect passen in een karakteristiek industriële inrichting. Daarnaast zijn de meeste objecten verrassend betaalbaar en passen perfect in jou industrieel interieur design. Blijf ook altijd doorzoeken naar items die goed passen in het ontwerp. Een industriële inrichting draait namelijk om materialen, toepasbaarheid en met name jou.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in