Inspiratie: Scandinavisch industrieel interieur

0
1194
Scandinavisch industrieel interieur design

Scandinavisch industrieel interieur designTwee stijlen die momenteel helemaal hot zijn in de interieurwereld zijn Scandinavisch design en industrieel interieur. Ze lijken heel verschillend, maar als je goed naar de kenmerken kijkt dan zal je zien dat er ook een aantal overeenkomsten zijn tussen de twee stijlen. Daarnaast komt een industriële lamp goed tot zijn recht in een industriële inrichting, terwijl een Scandinavisch vloerkleed zijn plekje wel vindt in een industrieel ingerichte loft. In andere woorden, deze twee populaire stijlen gaan goed samen en zijn zelfs prima te combineren! Daarom is er tegenwoordig de mix: Scandinavisch industrieel interieur. En wauw, wij zijn fan!

Scandinavisch vs. industrieel

Laten we eerst eens kijken naar de verschillen tussen de twee stijlen. Scandinavisch interieur heeft een witte basis met daarin veel natureltinten en natuurlijke materialen verwerkt. De overhand wordt genomen voor (blank) hout, zachte materialen en veel natuurlijk licht. Er wordt gebruikt gemaakt van wit, taupe, bruintinten, grijstinten, en een tikje zwart. Industrieel interieur haalt zijn inspiratie uit – je raadt het al – de industrie. De materialen zijn veelal onbewerkt, denk aan beton, bakstenen, metalen voorwerpen en verweerd hout. Het zorgt voor een stoere en ruige maar toch stijlvolle uitstraling. Veelgebruikte kleuren zijn wit, zwart, grijs, bruin en donkere kleuren.

De raakvlakken van de twee stijlen zijn de witte basis, de kleurenpallet van bruintinten en grijstinten en het gebruik van contrasterende zwart en wit tinten. De grootste verschillen zijn de lichte uitstraling van Scandi en de donkere sfeer van industrieel. Daarnaast gebruikt de eerste veel natuurlijke materialen, terwijl een industrieel interieur veel materialen zoals metaal en beton gebruikt.

Scandinavisch industrieel interieurMixen maar: Scandinavisch industrieel interieur

Maar hoe mixen we deze twee dan tot Scandinavisch industrieel interieur? De beste manier om ze te combineren is door de Scandinavische basis aan te vullen met de industriële elementen. Zorg voor een mooie witte, lichte ruimte waarin je via de inrichting wat industriële tintjes gaat toevoegen. Denk aan zwart-witte kleden, steigerhouten kasten, accessoires en opbergboxen van verweerd hout, metalen industriële lampen en donkere potten.

Het resultaat is een prachtige ruimte met veel licht en een perfecte hoeveelheid aan zwart-wit contrast in combinatie met natuurlijke en industriële materialen. Mensen die op bezoek komen zullen gegarandeerd onder de indruk zijn van deze stoere en stijlvolle sfeer. Scandinavisch industrieel interieur is makkelijk te implementeren in elke woning, als de basis maar licht en wit is. De winkels liggen momentele vol met de juiste meubels en accessoires!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in