Keuken plattegrond maken

0
2402

Het is tijd voor een nieuwe keuken, eindelijk hebben we genoeg gespaard. En dan begint de zoektocht naar de droomkeuken. Wat wil je er wel en wat wil je er niet in hebben. Wat voor apparatuur, hoe wil je de indeling. Een keuken kopen doe je niet zomaar en je komt er snel achter dat er veel op je af komt. Maar geen nood er zijn gelukkig genoeg keukenboeren die je graag op weg helpen en wegwijs maken in de nieuwe keuken. Je kan zelf ook al wat voorbereidend werk doen voordat je naar een keukenboer gaat. Hoe groot mag de keuken worden? Een keuken plattegrond maken is daarom aan het begin van het stadium al belangrijk.

Het maken van een keuken plattegrond

Je loopt de showroom in en kijkt wat rond. Natuurlijk zie je mooie keukens, want welke nieuwe keuken is nu eigenlijk niet mooi? Maar de ene stijl spreekt je meer aan dan de andere stijl. Je oog valt op je droomkeuken, en dan?

Een keuken plattegrond maken is ideaal om de juiste inrichting van je keuken te realiseren. De hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt, wil je namelijk zo goed mogelijk inrichten.
Een keuken plattegrond maken is ideaal om de juiste inrichting van je keuken te realiseren. De hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt, wil je namelijk zo goed mogelijk inrichten.

Daar komt meneer de verkoper aan en vraagt of er iets bij staat wat je aanspreekt. Of je een budget hebt en hoe je het zelf voor ogen hebt. Het is moeilijk voor te stellen hoe je nieuwe keuken er in jou huis uit ziet. De verkoper stelt voor om even te gaan zitten en pakt zijn pen en papier erbij en vraagt de maten van de keuken. Hij tekent wat lijntjes en vraagt naar de indeling van je keuken. En hoeveel en welk apparatuur wil je erin? Het is puur om even een schets te maken verzekerd hij nog.

Plattegrond van de keuken

En opeens na een paar minuten heb je op een groot vel de tekening staan van je nieuwe keuken. Hier en daar vinden wat aanpassingen plaats, want jij wil je kookplaat op een andere plek hebben dan waar deze nu getekend is. En in plaats van een kastje wil je lades. Geen enkel probleem, meneer de verkoper pakt zijn gum en tekent er weer vrolijk op los. Met de vraag ondertussen of je al een merk vaatwasser, oven, koffiezetmachine en kookplaat voor ogen hebt.

Terwijl de verkoper door gaat met tekenen loop je een rondje en kijkt naar wat apparatuur. Je maakt een keuze en komt terug met je bevindingen. Alles krijgt een plekje op je plattegrond. Wauw dat wordt best mooi maar je bent nog niet overtuigd. Je loopt nog een rondje en ziet dan een dat de keuken zoals hij nu op de plattegrond staat eigenlijk de keuken is die je echt wil hebben.

De te realiseren keuken
De te realiseren keuken is afhankelijk van de ruimte. De stijl dien je wel aan te passen aan de sfeer van het huis. Een moderne woning vraagt ook om een moderne keuken.

Je vraagt of je de gemaakte plattegrond van de keuken mee mag nemen en of je er even over na mag denken. Meneer de verkoper is hier eigenlijk niet zo’n voorstander van. Hij heeft immers de keuken van je dromen ingetekend op zijn plattegrond en wil eigenlijk de deal al sluiten. Maar je bent sterk en vraagt nog wel even wat het kost. En daar komt een bedrag tevoorschijn waar je U tegen zegt. Wow dat is dubbel zoveel als wat jij voor ogen had. Hoe kan dat toch dat de reclames goedkopere prijzen laten zien dan dat ze in werkelijkheid zijn. De verkoper ziet je schrikken en stelt voor wat korting te geven. Maar nog boven jou budget! Je zegt er een nichtje over te gaan slapen en pakt je mooie plattegrond mee en loopt de winkel uit.

de droomkeuken in je huidige keuken
Thuisgekomen plak je de plattegrond op je huidige keuken. Eerst nog maar even doorsparen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in