Kinderkamer aankleden

0
749
Kinderkamer aankleden

De kinderkamer is een plek in het huis waar jouw kind zich terugtrekt. Om te spelen, te rusten of om huiswerk te maken. Nu zal de kamer ook mee moeten groeien met het kind. De kinderkamer aankleden helpt hierbij. Want wat voor een driejarig kind leuk is, zal voor een achtjarig kind al snel als kinderachtig bestempeld worden. Maar hoe pak je dit als ouders het beste aan?

Samen is leuker dan alleen

Het is goed om de wensen van jouw kind mee te nemen in het proces. Het is tenslotte zijn of haar kamer. Nu kan een ouder wel altijd bijsturen als het een doorn in het oog blijkt te worden gezien de rest van het interieur. Als je nadenkt over een verandering van de kinderkamer of jouw kind komt er zelf om vragen, dan kan het een heel leuk gezamenlijk, leerzaam project worden. Door samen in interieurbladen te neuzen of verschillende websites te raadplegen kun je samen tot de gewenste stijl komen. Kinderen vinden niets leuker dan samen met hun ouder(s) een team te vormen!

Het prijskaartje van een kinderkamer aankleden

Hoeveel de kinderkamer aankleden je gaat kosten hangt geheel af van de eigen creativiteit. Er kan een geheel nieuw meubilair worden aangeschaft of je kunt een aantal minder prijzige acties ondernemen. Een nieuw dekbed, een andere kleur verf op de muur of een mooi schapen-of koeienvel op de grond doet al wonderen.

Groei mee 

Mocht je van plan zijn om voor het kinderkamer aankleden een wat groter budget vrij te maken dan kan het verstandig zijn om na te denken over meubelen die met jouw kind meegroeien. Er zijn bedden, bureaus, stoelen en kasten die niet te klein zullen worden. Er kan namelijk in hoogte worden versteld of een tussenstuk geplaatst worden. Zo kan het gehele interieur van de kinderkamer vele jaren mee. Duurzaamheid speelt dus ook een rol bij het kinderkamer aankleden!

Hoogslaper kinderkamer

Hippe kinderkamer

Ook kinderkamers zijn aan trends onderhevig. Zo is het hip om een tipi speeltent op jouw kamer te hebben staan. Of een grote lamp in de vorm van een ijsje te plaatsen. Ook de vlaggetjes doen het goed, wat goed geschikt is om direct een gezellige twist aan een kale muur te geven. Wie de kinderkamer een stoere boost wil geven doet er goed aan om met steigerhout in de weer te gaan.

Kinderkamer aankleden

O ja, handig..

Probeer de functionaliteit niet uit het oog te verliezen. Zo zal er opbergruimte nodig zijn voor het speelgoed. Aan de muur kunnen dus leuke manden en planken gehangen worden. Of bij een iets ouder kind zou een boekenkast wel handig zijn. Daar moet dus ruimte voor zijn. Het is dan ook aan te raden om eerst een plan te maken en pas daarna alle spullen te verzamelen en aan het klussen te gaan. Er is niets vervelender dan een mooie, maar onhandige kamerindeling.

Maak jou en je kind dus blij met een frisse, nieuwe aankleding van zijn of haar kamer. Doe het samen en wees creatief. En vergeet tussen al die leuke ideetjes de praktische uitvoering niet voor een perfect resultaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in