Kleine woonruimte inrichten

0
835
Kleine woonruimte inrichten
Kleine woonruimte inrichten

Wanneer je een kleine woonruimte gaat inrichten is het belangrijk goed naar de ruimte te kijken. De kleine woonruimte biedt een hele hoop opties wat betreft de inrichting alleen moet je er even goed voor gaan zitten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Kijk goed naar wat de woonruimte zo klein maakt. Zijn dit de lage plafonds of oogt de ruimte klein door de donkere wanden en vloer?

Een donkere vloer en donkere wanden kunnen een ruimte erg klein laten ogen. Kies bij een kleine woonruimte dus voor lichte kleuren om de ruimte opener te laten ogen. Wanneer je al die zachte, lichte kleuren een beetje saai vindt kun je kiezen voor een accentkleur. Wanneer je een muur in deze kleur verft en de rest rustig houdt hoeft dit je woonruimte zeker niet kleiner te laten lijken.

kleine woonruimte inrichten
Ga je een kleine woonruimte inrichten gebruik dan niet alleen de wanden om spullen op te bergen. Hiervoor kun je ook andere meubels gebruiken.

Gemakkelijk je kleine woonruimte inrichten met deze tips

Wanneer de woonruimte klein is maar de plafonds heel hoog is het verstandig hier goed gebruik van te maken. De wanden zijn niet alleen leuk om decoratie op te hangen maar ook heel handig om te gebruiken als opslag. Met hoge wanden kun je goed de hoogte inwerken met een hoge kast. Kies voor een smalle kast van dun of doorzichtig materiaal, hierdoor lijkt je ruimte groter.

Van hoge wanden kan dus goed gebruik worden gemaakt om de woonruimte groter te laten lijken. Gebruik bij hoge plafonds verticale lijnen, bijvoorbeeld door het ophangen van gordijnen. Kies hierbij voor gordijnen vanaf het plafond tot aan de grond, hierdoor zal je woonruimte groter lijken.

Het is gelukkig niet zo dat je in een kleine woonruimte alleen maar kleine meubels kunt zetten. Je kunt ook kiezen voor een eye-catcher zoals bijvoorbeeld een grote bank. Kies hierbij wel voor een bank in een lichte kleur en gebruik lichte materialen.

We hadden het eerder al over een fellere accentkleur. Je kunt er ook voor kiezen de muren rustig te houden maar deze kleur juist in het interieur terug te laten komen. Verf de eetkamer stoelen in een leuke kleur of kies voor een gekleurd kleed.

In een kleine woonruimte is alle ruimte die je kunt gebruiken belangrijk. Een bank kan naast comfortabel ook erg functioneel zijn voor bijvoorbeeld opbergruimte of een extra slaapgelegenheid. Een uitschuifbare eettafel kan handig zijn wanneer je niet veel ruimte hebt. Hierdoor kun je kiezen voor een kleine tafel wanneer je hem niet nodig hebt.

Een kleine woonruimte is misschien lastiger inrichten maar daardoor zeker niet minder leuk. Ga er goed voorzitten en maak van je kleine woonruimte een ruim ogende ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in