Laat je verlichten door deze vintage lampen

0
722

Inmiddels is het weer helemaal in de mode, woondecoratie die teruggrijpt op vervlogen tijden. De jaren zestig en zeventig zijn weliswaar voorbij, maar de trends van toen zijn nu weer springlevend. Laat je ook aangenaam verrassen door de retro verlichting en lees hier alles over welke lampen perfect aansluiten bij iedere woning.

Opnieuw populair

Of het nu nostalgie is, of juist een verlate waardering voor de trend van toen, vintage is weer helemaal terug. De bruintinten zie je in steeds meer woningen terugkeren, want naast hip zijn deze kleuren erg gezellig in iedere woning. Daarbij horen uiteraard ook de juiste accessoires, waarbij de lampen wellicht het belangrijkste zijn. Na de jaren zeventig was het haast een taboe om deze lampen tevoorschijn te halen, maar tegenwoordig zien steeds meer mensen in dat deze lampen juist erg mooi zijn en goed passen in deze tijd.

Ronde vormen

Wat je veel terugziet bij deze retro lampen, is dat er geen hoek aan lijkt te zitten. De meeste lampen, zowel vloer- als tafellampen, staan bekend om de gladde, ronde vormen. De lampen laten je meteen denken aan bellen blazen, want daar lijkt de vorm op. Deze lampen zorgen er gegarandeerd voor dat je kamer er een stuk mooier op wordt. Niet alleen de vorm, maar ook het kleurgebruik past geheel bij die tijd. Veel van deze lampen zijn gekleurd in de toepasselijke kleuren die toen populair waren, zoals bruin, oranje, geel en groen. Deze lampen zijn overigens niet altijd geheel in één kleur, vaak kennen deze mooie lampen een mengeling van diverse kleuren. De retro verlichting past in ieder geval altijd bij het door jou gewenste interieur.

Alle soorten

Deze vintage verlichting bestaat uit meer dan vloerlampen en tafellampen. Ook voor wandverlichting zijn er veel vintage lampen te vinden. Het licht dat de lampen geven, verschilt qua kleur per lamp. Of beter gezegd, aan de lampenkap. Deze kappen zijn namelijk in veel verschillende kleuren te krijgen, zodat je altijd het ideale licht in de kamer hebt. Zoals het hoort bij een echt vintage interieur zijn de kleuren in verreweg de meeste gevallen erg warm, zodat de kamer nog gezelliger wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in