Leuke wanddecoratie ideeën

0
1091
Wij delen een aantal ideeën voor leuke wanddecoratie

Heb je je woning helemaal leuk ingericht maar heb je het idee dat er nog iets mist? Heb je al eens naar de muren gekeken? Wellicht zijn deze nog een beetje kaal. Met een leuke wanddecoratie hier en daar kan je je inrichting helemaal afmaken! Het zorgt voor evenwicht in de ruimte, omdat niet alles op de grond gebeurt. Meubels zoals tafels, stoelen, banken, dressoirs en TV-meubels zijn allemaal laag bij de grond. Doormiddel van een leuke wanddecoratie wordt het oog ook omhoog getrokken.

Plankjes als leuke wanddecoratie

Wandplanken hoeven niet altijd functioneel te zijn. Ze kunnen ook prima als leuke wanddecoratie worden ingezet. Op een kale muur kan een plankje bevestigd worden met daarop enkele accessoires. Je kan zelfs een interessante constructie maken van verschillende plankjes bij elkaar.

Staande en hangende spiegels

Je kan eenvoudig een groot stuk muur bedekken met een spiegel. In principe hoeft deze niet eens te hangen (dat scheelt gaten in de muur!). Een grote spiegel kan prima op de grond staan, tegen de muur leunend. Als je een leuke wanddecoratie zoekt om bijvoorbeeld boven een dressoir of in de hal te hangen, dan is een ronde wandspiegel een leuke uitkomst. Een simpele zwarte of metallic omranding is helemaal volgens de hedendaagse trend.

Leuke wanddecoratie: mooie lijsten

Lijsten hangen in vrijwel elk huis. Je vindt ze in vele stijlen, van moderne minimalistische lijsten tot antieke lijsten. Welke stijl past het beste in jouw inrichting? Je kan deze lijsten vullen met véél meer dan alleen maar foto’s of schilderijen. Ga bijvoorbeeld eens nadenken of zoeken naar quotes die jou aanspreken. Print ze uit in een mooi lettertype en lijst ze in. Doe hetzelfde met mooie afbeeldingen. Op deze manier heb je op een goedkope manier een leuke wanddecoratie die helemaal bij jou past. Het is ook helemaal van deze tijd om een soort collage van lijsten van verschillende groottes bij elkaar te hangen boven de bank of dressoir.

Wandstickers

Wandstickers lopen erg uiteen, van quotes tot afbeeldingen. Het voordeel van een sticker is dat het niet permanent is en schadeloos verwijderd kan worden als het gaat vervelen.

Leuke wandecoratie inspiratie

Kerstverlichting het hele jaar gebruiken als leuke wanddecoratie

Wist je dat je je kerstverlichting in januari helemaal nog niet hoeft op te bergen? Je kan meedoen aan de huidige ‘fairy lights’ trend, waarbij je kerstverlichting in je inrichting verwerkt. Je kan bijvoorbeeld een lichtjesslang in een vaas doen, op een plank of kast leggen, of aan de muurhangen als leuke wanddecoratie. Het geeft een prettige en dromerige sfeer aan de ruimte.

Leuke wanddecoraties van staaldraad

Staaldraad is erg gewild momenteel! Het wordt verwerkt in meubels en accessoires. Ook worden er ware kunstwerken van gemaakt die een leuke wanddecoratie vormen. Dit kan uiteenlopen van stalen dierenhoofden tot abstracte vormen. Het leuke van staaldraad is dat de voorwerpen altijd ruimtelijk zijn, waardoor ze net wat anders zijn dan een standaard schilderij of fotolijst aan de muur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in