Luchtzuiverende kamerplant

0
904
Luchtzuiverende kamerplant
Luchtzuiverende kamerplant

Meer groen in de kamer is helemaal hip dit moment. Het gebruik van natuurlijke materialen is de trend voor 2017. Door het plaatsen van planten doe je niet alleen mee aan de laatste trend. Planten zijn ook goed voor je. Er zijn verschillende planten die de lucht zuiveren. Je hebt een frisse omgeving om in te wonen, slapen en werken.

Tegenwoordig zijn huizen erg goed geïsoleerd. Dit is prettig om de warmte binnen te houden. Echter kan dit zorgen voor weinig frisse lucht. Er kan een droge lucht ontstaan, dit kan voor verschillende klachten zorgen. Denk aan hoofdpijn, problemen met slapen en zelfs astma. Naast dat planten de lucht zuiveren, kan het ook zorgen voor een betere akoestiek in de kamer.

Kies een luchtzuiverende kamerplant

Ren niet gelijk naar de eerste de beste plantenverkoper. Niet alle planten zuiveren de lucht. Van enkele planten is het wetenschappelijk bewezen dat ze de lucht echt zuiveren. Deze planten kunnen giften stoffen uit de lucht halen. Hierbij kun je denken aan stoffen zoals, ammonia, benzeen en tolueen. Dit zijn stoffen die bijvoorbeeld vrij komen tijdens het schoonmaken. De planten verhogen de luchtvochtigheid en kunnen de kamer ook beschermen tegen schimmels. Nu denk je vast; ik wil zo’n plant!

Er zijn verschillende soorten planten om uit te kiezen. Zo past de plant altijd bij jouw inrichting. Ben je geen ster in het houden van planten? Kies voor een plant die makkelijk te onderhouden is. Aloë Vera is een plant die weinig aandacht nodig heeft. Zet hem op een lichte plek, niet direct in de zon. Aloë Vera is een ster in voortplanting. Zo komen er steeds baby plantjes. Een leuk cadeau om weg te geven! Ook kun je de gel uit het blad van deze plant gebruiken voor brandwonden.

Luchtzuiverende kamerplant
De aloeë vera plant is een van de luchtzuiverende kamerplanten die weinig aandacht nodig heeft en super effectief is!

De nummer 1 luchtzuiverende kamerplant

De klimop is de nummer 1 op het gebied van luchtzuiverende kamerplanten. Dit is de beste keuze voor mensen die last hebben van astma of allergieën. Omdat deze plant allergenen uit de lucht haalt is deze zeer geschikt. Het zuivert de lucht van schimmels en dierlijke uitwerpselen. Deze plant is super goed voor de lucht, maar pas op! Het blad is giftig. Het is vooral gevaarlijk voor dieren en kleine kinderen. Fijn aan deze plant is dat hij weinig onderhoud nodig heeft. Deze plant functioneert ook prima in een donkere ruimte.

Een mooie luchtzuiverende plant is de vrouwentongen. Deze plant heeft mooie lange groene bladeren. Geeft een frisse uitstraling aan de ruimte. Vrouwentongen kunnen goed in de schaduw staan. Heb jij al een plant in de slaapkamer staan? Deze is hier ideaal voor. De luchtzuiverende plant werkt anders dan de andere planten. De CO2 wordt ’s nachts omgezet in zuurstof in plaats van overdag. Let er wel op, dat ook deze plant giftig is voor dieren en mensen.

Heb jij nog geen groen in huis? Begin er dan nu aan. Het voldoet helemaal aan de trends voor 2017: gezond en groen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in