Luchtzuiverende planten in huis

0
962
Luchtzuiverende planten in huis
Luchtzuiverende planten in huis

Planten in huis hebben een goed invloed op de sfeer in huis. Maar dat is niet de enige reden om meer groen in huis te halen. Er zijn verschillende planten die de lucht kunnen zuiveren. Ideaal zijn deze luchtverfrissende planten voor in huis maar natuurlijk ook op kantoor of in scholen. Wanneer je op zoek gaan naar luchtzuiverende planten voor in huis kom je al snel heel veel opties tegen. Hier lees je welke planten jij hebt beste kunt kiezen.

Top 3 luchtzuiverende planten in huis

De chamaedorea Palm staat op nummer 1 luchtzuiverende planten voor in huis. Dit is een palmsoort uit Mexico die klein blijft. Hierdoor is hij zeer geschikt in huis. Ook staat deze plant het liefste niet direct in de zon maar op een lichte of halfschaduwplek. Bij deze kamerplant is het belangrijk dat hij genoeg water krijgt. Hiermee wordt vooral de frequentie bedoeld in plaats van de hoeveelheid. Geef hem regelmatig een beetje water waardoor de grond vochtig blijft. De hoogte van de palm is gemiddeld 90cm, in een pot met een doorsnede van 24cm heeft deze plant voldoende ruimte.

Op nummer 2 staat de Areca palm, ook wel goudpalm genoemd. Om deze plant goed te onderhouden heb je wel wat kennis nodig over de verzorging. Doordat de palm snel nieuw blad aan maakt is het belangrijk hem regelmatig de snoeien. Ook het water geven komt nauw. De grond moet altijd nat zijn maar de wortels mogen niet in het water staan. Regelmatig een beetje watergeven is dus noodzakelijk. De Areca palm staat het beste in een zeer lichte plek zonder direct zonlicht.

Luchtzuiverende planten in huis
Een palm zijn zeer geschikte luchtzuiverende planten in huis. Kies natuurlijk wel voor een kleine variant.

Dracaena Janet Graig, de drakenbloedboom is de laatste in de top 3. Dit is de grootste van de 3 planten. Deze wordt gemiddeld 120cm hoog en heeft een pot nodig met een dia meter van 21cm. De drakenbloedboom heeft weinig water nodig en doet het, het beste in een licht droge grond. Vooral in de winter heeft deze plant zeer weinig water nodig. De plant staat het liefste in de schaduw dus ideaal voor op kantoor of scholen, ook vanwege het minimale onderhoud dat hij nodig heeft.

Hoe werken luchtzuiverende planten in huis?

Natuurlijk produceert elke kamerplant zuurstof. Maar niet elke kamerplant is ook luchtzuiverend. Van bovenstaande kamerplanten is wetenschappelijk bewezen dat ze daadwerkelijk een luchtzuiverende werking hebben. Deze planten brengen waterdamp in de lucht. De luchtvochtigheid wordt hierdoor verbeterd. Daarnaast zetten de planten overdag de CO2 in zuurstof om. Het binnenklimaat wordt verbeterd waardoor je prettiger woont maar ook de productiviteit verhoogd. Daarom zijn luchtzuiverende planten ook erg populair op kantoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in