Nieuwe boxspring aanschaffen

0
759
Een nieuwe boxspring aanschaffen

Een nieuw bed uitzoeken is altijd leuk. Je investeert in je slaapkamer en krijgt waarschijnlijk een beter bed dan je had. De vooruitzichten zijn goed. Een nieuw bed uitzoeken is niet altijd even makkelijk. Waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het aanschaffen van een nieuwe boxspring? In dit artikel gaan we in op tips die je kunt gebruiken bij het aanschaffen van een nieuw bed.

Online orienteren

Wat voor type bed zoek je eigenlijk? De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een boxspring. Deze heb je in zeer veel verschillende uitvoeringen. Voornamelijk het matras maakt het verschil tussen bedden. Via het internet kun je informatie opdoen voer de verschillende matrassen. Lees informatie over traagschuim-, koudschuim- en pocketvering matrassen. Lees ook over de nieuwste slaapkamer trends en de nieuwste bedden die de grotere beddenwinkels bieden. Online is alle informatie binnen handbereik. Maak daar gebruik van.

Vrienden en kennissen

Vrienden, familie en kennissen zijn nog altijd de beste referenties. Hebben zij ervaring met bepaalde boxsprings, of misschien met bepaalde winkels? Vraag eens rond wat voor bedden je vrienden hebben. Let daarbij ook op of ze ongeveer dezelfde type slaapkamers hebben, dezelfde ruimte en eventueel ongeveer dezelfde budgetten. Via vrienden, familie en kennissen krijg je altijd het meest eerlijke advies. Loop niet in de valkuilen waar anderen al voor je zijn ingelopen.

Je huidige bed

Wat voor bed heb je nu eigenlijk? Is deze naar wens, of zoek je een heel ander type bed. Stel je zelf een aantal kritische vragen zoals:

  • Zitten er kuilen in mijn matras? (Is de kwaliteit dan wel goed genoeg)
  • Heb ik wel eens lichamelijke klachten bij het opstaan?
  • Heb ik het vaak warm of juist koud in bed?
  • Is mijn huidige matras groot genoeg?
  • Heb ik wel eens nek- of rugklachten? (Een goed kussen is zeker een must)
  • Vind ik mijn huidige bed nog wel mooi genoeg?

 

Door jezelf dit soort vragen te stellen, leer je je eigen wensen kennen. Ga ook altijd proefliggen in een beddenzaak. Ieder bed is anders en past bij ieder persoon weer anders.

Een boxspring met twee matrassen

Laat je adviseren

Heb je een partner, kijk dan ook naar wat zijn of haar wensen zijn. Soms kan het een optie zijn om voor twee verschillende matrassen te kiezen, soms kun je beter een wat zwaarder matras nemen of juist kiezen voor een matrastopper. Maak een afspraak met een slaapadviseur. Deze persoon kan je perfect uitleggen welke mogelijkheden er zijn in beddenland. Deze kan je ook beter helpen om jouw wensen te koppelen aan een bed dat het beste bij jou past.

Tot slot

Let niet alleen op de prijs van het bed, maar let ook goed op de secundaire voorwaarden. Wordt het bed bezorgd? Komen hier extra kosten bij kijken? Wordt het bed gemonteerd? Etc. Een bed vervoeren en opzetten is vaak nog niet zo eenvoudig als het klinkt. Laat je ook op dit gebied goed adviseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in