Steigerhouten meubels tips

0
799
steigerhouten meubels
steigerhouten meubels

Steigerhout is flink in opmars. Steeds meer mensen gebruiken het steigerhout voor bepaalde toepassingen in en om het huis. Je kunt er alle kanten mee op, zo lang je een beetje creatief bent. Waarschijnlijk heb je het in de vriendenkring al wel eens gezien, de steigerhouten hoekbank is erg populair. Ook tafels van steigerhout komt vaak voor. Maar wat kun je nog meer met steigerhout en wat kun je met steigerhout in de tuin?

steigerhouten meubels
steigerhouten meubels

Zelf steigerhouten meubels maken

Als je zelf handig bent, is het ideaal om zelf steigerhouten meubels te maken. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Helemaal uit het blote hoofd, of doormiddel van tekeningen en tutorials die je op het internet kunt vinden. Voor in de tuin kun je ook super gave steigerhouten meubels maken. Denk aan een buitenkeuken, plantenbak of moderne afzetting.

Buitenkeuken van steigerhout

Heb je thuis een gasbarbecue? Dan kun je een mooie buitenkeuken op wieltjes maken van steigerhout. Zorg dat de barbecue er precies inpast en maak vervolgens de keuken zoals je wenst. Je kunt denken aan een extra opbergkastje of werkblad naast de barbecue. Dan is de steigerhouten buiten keuken naast praktisch ook nog eens fraai van uiterlijk.

Een plantenbak van steigerhout

Een plantenbak van steigerhout kun je in diverse vormen maken. Wil je bijvoorbeeld een groentetuintje, dan kun je een afzetting maken van steigerhout, met worteldoek aan de binnenkant. Over de bak kun je vervolgens een net spannen, zodat er geen vogels bij de zaadjes kunnen.
Voor de wat grotere tuinen of balkon, kun je kiezen voor een plantenbak. Match dit met een leuke steigerhouten zitje en je tuin of balkon is compleet.

Mocht je zelf niet zo handig zijn, dan is het ook altijd mogelijk om steigerhouten meubelen te kopen. JE kan het bij verschillende zaken op maat laten maken, of bij de bouwmarkt kant en klaar. Misschien ken je zelf iemand die handig genoeg is om steigerhouten meubels in elkaar te zetten. Op het internet kun je ideeën genoeg vinden voor het maken van steigerhouten meubels. Wil jij jouw ideeën met ons delen dan kan dat natuurlijk altijd! Stuur je bericht in of stuur beeldmateriaal in van jouw creaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in