Ontdek de voordelen van een duurzaam huis

0
864

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, om het milieu te besparen, maar ook omdat een duurzaam huis heel voordelig is. Er zijn verschillende manieren om je huis duurzamer te maken, door minder energie te verbruiken of zelf energie op te wekken. Lees hier de voordelen van een duurzaam huis.

Mooie energiezuinige verlichting

Een mooi huis maak je af met de juiste verlichting. Niet alle zuinige lampen zijn hier even geschikt voor. Je kunt het best kiezen voor ledverlichting, dit is verkrijgbaar is alle kleuren en geeft direct mooi licht zonder op te hoeven warmen zoals bij spaarlampen het geval is. De aanschafprijs van ledverlichting is redelijk hoog, maar door de grote besparing haal je dit er snel uit. Zuinige verlichting kun je aanzetten zonder dat je hoeft na te denken over een hoge energierekening.

Een lagere energierekening

De energierekening kan hoog oplopen wanneer je veel energie verbruikt. Om de energierekening lager te laten uitvallen kun je ervoor kiezen om je huis te isoleren, hierdoor hoef je minder energie te verbruiken om het binnen warm te maken. Je kunt ook zonnepanelen installeren zodat je je eigen energie opwekt en dit niet hoeft af te nemen van een energieleverancier. Naast het verminderen van je energieverbruik kun je overstappen naar een energiecontract met lage tarieven zodat je altijd weinig voor je energie betaalt. Je vindt de goedkoopste contracten snel met de EasySwitch energievergelijker. Binnen 5 minuten stap je gratis over en bespaar je zonder moeite €250 per jaar.

Verbeterd energielabel

Sinds 2015 heeft ieder huis een energielabel gekregen van de Rijksoverheid. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Voor een huis met een groen energielabel kan een hogere verkoopprijs worden gevraagd. Een energiezuinige investering zorgt hierdoor niet alleen voor een fijner huis, maar het voegt ook waarde toe waar je profijt van hebt bij de verkoop.

Profiteer van een duurzaam huis

Een goed geïsoleerd huis is prettig om in te leven, daarnaast is een lager energieverbruik goed voor het milieu en voor je portemonnee. Om nog meer te kunnen profiteren van de energiebesparing kun je de tarieven van alle energieleveranciers met elkaar vergelijken en een energiecontract afsluiten met de laagste tarieven, zo profiteer je maximaal van je investering.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in