Ontwerp je woonkamer

0
1060
Ontwerp je woonkamer
Hoe ontwerp je de woonkamer?

Op een avond zit je op de bank en kijk je eens wat bewuster om je heen dan de voorgaande dagen. Je ontdekt als snel dat dit interieur zoveel mooier kan en zoveel meer aandacht verdient. Dat gevoel kennen wij toch allemaal? Mijn tip is geef gevolg aan jouw dromen en ontwerp je woonkamer.

Het begin van het ontwerp van je woonkamer

Hoewel jouw hoofd al volstroomt met ideeën is het belangrijk om een begin te creëren van waaruit je verder kan werken. Bedenk eerst eens welke sfeer je graag om je heen wil hebben. Maak een moodboard waarop je knipsels uit tijdschriften plakt met de kleuren en materialen waar jij enthousiast van wordt. Combineer maar maak ook zeker keuzes zodat je jouw eigen stijl beter weet te ontdekken. Heb je te maken met een partner? Maak het moodboard dan samen. Het is natuurlijk ook heel belangrijk dat jouw partner zich fijn voelt in zijn of haar eigen huis. Nu je een basis hebt gecreëerd kan je door naar de volgende stap

Inventariseer

Het is natuurlijk geweldig om jouw woonkamer compleet nieuw in te richten. Mocht je hier het geld niet voor hebben inventariseer dan wat je hebt en wat je zal moeten aanschaffen. Probeer creatief na te denken en te ontdekken wat jij met jouw bestaande meubels kan. Denk bijvoorbeeld eens aan een nieuwe sprei over de bank of het overschilderen van dat saaie kastje waar je al jaren tegen aan kijkt. Het zal je verbazen wat je allemaal kan bereiken met een ander stofje of een goede lik verf. Kijk ook eens op internet rond voor de beste woon ideeën.

Inventariseer de benodigdheden voor het ontwerpen van je woonkamer.
De benodigdheden voor een woonkamer zijn zeer belangrijk. Inventariseer daarom altijd de benodigdheden.

Puzzel het ontwerp van de woonkamer in elkaar

Nu je al verschillende keuze hebt gemaakt om jouw eigen woonkamer te ontwerpen is het belangrijk dat je ontdekt wat er nieuw gekocht moet worden. Knip jouw meubels als schaalmodel uit en kijk waar je nog ruimte voor hebt. Zo ontdek je hoe groot jouw nieuwe bank bijvoorbeeld mag zijn of die mooie kast welke je in gedachten hebt qua diepte wel in dat ene hoekje past. Heb je helemaal helder wat er mogelijk is maak dan een lijstje met benodigdheden. Vergeet hier ook de verf of het behang niet op te vermelden!

Aan de slag met het inrichten

Vol inspiratie en een hoop nieuwe spullen keer je huiswaarts. Het is nu dan echt tijd geworden om aan de slag te gaan. Wees je bewust dat een grote veranderingen wel meerdere dagen kan duren. Zeker als je aan de slag gaat met verf moet je rekening houden met droogtijd. Probeer volgens een schema te werken zodat je zeker weet dat je alles in een relatief kort tijdsbestek af krijgt. De gouden tip in deze fase is het inschakelen van hulp van familieleden, vrienden, de buurman of de buurvrouw.

Ontwerp van je woonkamer
Het ontwerpen van je woonkamer is niet eenvoudig. Inventariseer, plan en voer uit.

Geniet van de inrichting van de woonkamer!

Het harde werken zit erop en het is tijd om heerlijk op de bank neer te ploffen. Dit keer met een meer voldaan gevoel dan voor de grote transformatie. Kijk nog eens goed om je heen en besef je eens goed wat je hebt bereikt en hoe fijn de ruimte nu voelt! Natuurlijk wil je dit gevoel overbrengen op jouw vrienden dus verspreid de tip: ontwerp je woonkamer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in