Op zoek naar inspiratie voor design inrichting huis?

0
1181

Je huis is je eigen paleisje. Hier maak je de mooiste herinneringen en breng je vele uren door. Geen wonder dat het belangrijk is om je huis prettig in te richten. Wil je graag een design inrichting, huis vol prachtige objecten en materialen? Hier lees je tips om je huis om te toveren tot precies de look waar jij elke dag weer blij van wordt. Zoveel mensen, zoveel wensen dus hebben we verschillende stijlen als voorbeeld genomen voor een design inrichting huis.

Design inrichting huis: Mid century modern

Mid century modern: dat is een interieur stijl die kijkt naar de trends van 1935 tot 1965. Een vrij lange periode halverwege de vorige eeuw, maar er is een duidelijke hoofdmoot te zien gedurende deze 30 jaar: het gebruik van hout. Typerend voor deze stijl is de combinatie van hout met kleurrijke en gouden accenten. Verder kun je het naar hartenlust zelf invullen. Trekken de jaren vijftig je bijvoorbeeld sterk? Dan kun je je hier volledig op focussen. Zoek je meer inspiratie voor een mid century modern stijl? Dan raden we je aan de tv serie Mad Men eens te bekijken en te genieten bij de aanblik van al die authentieke meubels.

Bij het type design inrichting huis mid century modern, wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van houten meubelen.
Bij het type design inrichting huis mid century modern, wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van houten meubelen.

Minimalistisch

Minimalisme is stijl die de laatste jaren aan het groeien is in populariteit. In tegenstelling tot wat je misschien gehoord hebt, draait het bij minimalisme niet om lege ruimtes met één stoel en een kale matras. De kern van deze stijl is het elimineren van het overbodige. Zo beperk je je tot de essentie en die kan er voor iedereen anders uitzien. Misschien heb jij inderdaad genoeg aan een bank, een bed en een stapel boeken op de vloer. Dat is prima! Misschien heb je een zooi kids thuis die wat meer nodig hebben. Ook geweldig! Kijk kritisch naar de functie van zaken. Dat hoeft niet direct praktisch te zijn. Een object kan ook als functie hebben dat je er blij van wordt. Dus heb je een plank aan de muur vol snuisterijen die je geen vreugde meer bezorgen? Doe ze dan weg. Maar staat er op diezelfde plank een klok die niet meer werkt maar wel een aanwinst voor je huis is? Vooral laten staan. Kijk waar mogelijk of je oppervlakken helemaal leeg kunt maken. Dat geeft rust en staat super strak. Minimalistisch design kijkt ook naar strakke lijnen en vaak effen oppervlakken.

Klassiek

Klassiek design kan uiteraard niet uitblijven in een lijst van interieur design. Een stijl die tijdloos is en je tegelijkertijd op een prettige manier terugvoert naar tijden van weleer. In een klassiek interieur kun je als je wilt antieke meubels combineren met meer moderne invloeden. Door aandacht te besteden aan de details breng je de hele look samen. Een open haard en klassieke houten deuren zijn uiteraard een geweldige toevoeging aan je interieur, maar als je die mogelijkheid niet hebt kan je vrijwel hetzelfde resultaat bereiken met prachtige eetkamer stoelen en een fraai vloerkleed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in