Planten decoratie binnen

0
1006

Planten maken je kamer een stuk levendiger. Dit is ook de reden dat steeds meer interieur adviseurs met planten in de weer gaan. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je er aandacht aan besteed, niets is zo een dooddoener als een dode plant in de hoek. Pas hier dus voor op! Wanneer je plant dood is, gooi hem dan op tijd weg en zet een nieuwe frisse plant neer. Heb je geen tijd of zin om veel voor de planten te zorgen, kies dan voor een cactus of vetplant deze hebben relatief weinig verzorging nodig.
Er zijn verschillende planten uitermate geschikt voor in de woning. Natuurlijk de hierboven al eens genoemde cactus. De cactus is ontzettend hip! Ze hebben stralen iets tropisch uit en je hebt ze in verschillende soorten en maten. Doordat ze erin zo veel verschillende maten zijn, zijn ze gemakkelijk toe te voegen aan je interieur. Of je nu een strak of retro interieur hebt, de cactus doet het altijd goed.

Planten decoratie binnen
Een cactus doet het altijd goed als decoratie voor binnen. Planten geven je kamer een fijne uitstraling.

Verschillende kamerplanten als decoratie voor binnen

De bananenplant ook wel bekend als de Musa is een leuke plant voor in je woon of slaapkamer. Het plantje heeft een luchtzuiverende werking dus ook goed voor je gezondheid. De kamerplant Strelitzia is een plant die je veel ziet. Let op, je hebt wel genoeg ruimte nodig voor deze plant vooral in hoogte. Deze plant is daarom uitermate geschikt om een dode hoek op te vullen. Een andere leuke plant voor in de woonkamer is de pannenkoekenplant. Door zijn ronde bladeren heeft hij een speelse uitstraling. Hij kan als klein plantje op een bureau worden gezet of je kunt voor een grotere variant kiezen en hem op de grond laten staan.

 

Potten voor planten decoratie binnen

Niet alleen planten maken geven meer leven aan de kamer maar ook de pot waar de plant in zit doet erg veel. Er zijn veel verschillende manieren om groen in je kamer te plaatsen. Hangende bloempotten die je tegenwoordig erg veel. Dit kan vanuit het plafond of aan de muur. Je ziet steeds meer natuurlijke materialen, dit kun je ook gebruiken voor je plantenbak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plantenbak van steen, hout of kurk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in