PVC vloer onderhoud

0
1098
pvc vloer onderhouden
pvc vloer onderhouden

PVC vloeren zijn vloeren die eruit zien als echte houten vloeren terwijl ze niet van hout zijn gemaakt. De vloeren zijn gemaakt van kunststof en hebben daarom een lange levensduur en weinig onderhoud nodig. Dat is ook de reden dat deze vloeren steeds populairder worden. De vloeren kunnen goed tegen een stootje waardoor een gezin met huisdieren en kinderen geen enkel probleem is. Daarnaast zijn de vloeren geluiddempend en houden ze warmte vast. Ze kunnen daarom erg goed van pas komen in een gehorige flat of gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Ondanks dat PVC vloeren maar weinig onderhoud nodig hebben zijn er toch een paar onderhoudstips om rekening mee te houden. Wij geven u daarom graag meer informatie over het onderhouden van deze mooie vloeren.

Het onderhoud van PVC vloeren

PVC vloeren hebben niet veel onderhoud nodig om er goed uit te blijven zien. Dankzij een beschermingslaag op de vloer kan de vloer veel hebben en zal de vloer minder snel slijten. Deze beschermingslaag wordt ook wel PU-afwerking genoemd. PVC vloeren hebben geen schuur-, olie- of wasbeurten nodig. Eigenlijk vervangt de PU-laag al deze onderhoudstaken. Ook zorgt de PU-afwerking ervoor dat de vloeren bestand zijn tegen water. Daardoor is het goed mogelijk om de vloeren te dweilen. Maak tijdens het dweilen gebruik lauwwarm water in combinatie met een speciale reiniger voor de PU-laag. Zo houdt u de vloer in topconditie. Ook stofzuigen en vegen is geen probleem met deze vloeren. Door eerst alle stof en haren te verwijderen en vervolgens te dweilen zullen deze PVC vloeren er als nieuw uit blijven zien. Verder is er geen enkel onderhoud nodig aan deze vloeren. Dankzij de komst van PVC vloeren heeft u de look van een houten vloer zonder het gebruikelijke onderhoud dat nodig is bij een vloer gemaakt van hout.

PVC vloer onderhoud
Een PVC vloer lijkt op een normale houten vloer. Het onderhoud wijkt daar ook niet veel vanaf.

Extra voorzorgsmaatregelen voor PVC vloeren

Naast het dweilen en stofzuigen van de vloer wordt er aangeraden om viltjes te plaatsen onder alle meubels die in aanraking komen met de vloer. Ondanks dat de PU-beschermingslaag erg veel kan hebben, is het tegen echt scherpe onderdelen niet bestand. Door viltjes te plaatsen onder alle meubels kunt u gerust met de meubels schuiven zonder u zorgen te hoeven maken over krassen in uw mooie PVC vloer! Ook wordt er aangeraden om te kiezen voor een schoonloopmat. Op deze manier wordt overtollig vuil tegengegaan en krijgt de vloer een langere levensduur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in