retro design meubels

0
906

Voor de inrichting van je huis is de keuze als het om meubels gaat eindeloos. Of je nu houdt van strak en modern, klassiek, landelijk of romantisch, alles kan. Natuurlijk kun je verschillende stijlen ook op je eigen manier mixen: zo krijg je een interieur dat helemaal van jou is. Een van de meubelstijlen die het in veel interieurs goed doet, zijn de retro design meubels. Met een of meer meubelstukken in een retro design creëer je een unieke sfeer in een kamer!

Retro design meubels zijn hip!

Met de term ‘retro design’ worden meubels bedoeld die ontworpen zijn in een design zoals dat (vooral) in de zestiger en zeventiger jaren werd gebruikt. ‘Vintage’ is trouwens echt iets anders. Vintage meubels zijn authentieke meubels van dertig jaar of ouder, terwijl retro design meubels gewoon in onze moderne tijd gemaakt zijn. Bij retro-producten is het ontwerp dus geïnspireerd op het verleden, maar zijn de meubels wel aangepast aan de eisen zoals we die nu stellen aan meubilair. Hierbij kun je denken aan zaken als comfort en gebruiksgemak.

Retro leder
Retro leder is een belangrijkste item als het gaat om retro meubels.

Ronde hoeken, slanke poten

Wil je jouw huis retro-proof inrichten? Ga dan op om te beginnen op zoek naar meubels met ronde hoeken en slanke poten: een goed voorbeeld van een echt retro-meubel is wat dit betreft de wereldberoemde ‘Eames-stoel’. Ook plastic meubels en meubilair dat van teakhout is gemaakt doet het goed in deze stijl. Heb je eenmaal de smaak te pakken als je retro design meubels aan het verzamelen bent, dan kun je deze hippe sfeer als je wilt tot in de kleinste details doorvoeren.

Retro accessoires maken het af

Met zaken als lampen, planten en vloerkleden breng je dat retro-gevoel nóg meer tot leven. Denk bij lampen aan verlichting met een industriële look, kies voor kleurrijke tapijten en fleur je kamer verder op met vetplanten of cactussen (als het even kan natuurlijk in macramé hangers). Samen met een aantal retro design meubels zorgen deze accessoires voor een op en top retro-sfeer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in