Scandinavisch stijl interieur

0
942
Scandinavisch interieur stijl
Een Scandinavisch interieur stijl kenmerkt zich door neutrale kleuren.

Het Scandinavische stijl interieur kenmerkt zich door lichte, witte en naturel tinten. De mensen die in de Scandinavische landen wonen hebben te maken met donkere dagen gedurende de wintermaanden. Zij willen een huis wat lichte tinten heeft. Dit geeft vrolijkheid aan een woninginrichting wat je in de maanden dat het erg donker is wel nodig hebt.

Functionaliteit van Scandinavisch stijl interieur

De kenmerken van een Scandinavisch interieur is de functionaliteit die de inrichting moet bieden. Een bijzettafel om je boeken op te leggen en een lekkere zachte, comfortabele bank hoort bij deze woonstijl. Geen onnodige prullaria. De eettafel is de spil in het huis. Samen gezellig eten aan een grote robuuste tafel. Mooie lichte eetkamerstoelen passen hier dan weer uitstekend bij.

Minimalistisch

De woninginrichting die het Scandinavische stijl interieur weergeeft is een minimalistische inrichting. Geen overbodige meubels en spullen maar mooi Scandinavisch design die ook écht wat toevoegd aan deze stijl van wonen. Strakke lijnen en sobere kleuren geven dit interieur een aparte look die toch ook wel weer gezellig oogt door bijvoorbeeld een comfortabele bank neer te zetten.

Geen kleur toevoegen

Wanneer je geïnspireerd bent om ook een Scandinavische stijl interieur te gaan creëren zorg dan dat de basis in je woning wit is. Hier en daar een zwart en grijs accent. Een schapenvacht voor een houtkachel is het natuurlijk helemaal evenals een houten vloer. Wanneer je dit soort dingen in je woning aanbrengt ben je al een heel eind op de goede weg om een Scandinavisch stijl interieur te verwezenlijken.
Het is nu zaak om echt helemaal geen kleur aan te brengen in deze woonstijl. Dit kan voor veel mensen lastig zijn maar wanneer je een écht interieur wilt die een Scandinavische stijl uitstraalt moet je dat echt laten.
De sobere, lichte kleuren geven rust in je hoofd en je zult zien dat het eenvoudiger is dan wanneer je je moet afvragen of een bepaald accessoire wel bij de kleur van je bank past. Je strikt aan de Scandinavische kleuren houden dus.

Interieur Scandinavische stijl
Ben je fan van een Scandinavische interieur stijl? Gebruik dan zoveel mogelijk neutrale kleuren, of geen kleur. Zoals dit witte bijzettafeltje.

 

Materialen voor een Scandinavische stijl interieur

Dit wat sobere interieur geeft rust en een fijne sfeer. De Scandinaviër zal dan niet zo snel allerlei prullen en beeldjes in huis halen maar willen wel graag een gerieflijk bed. Daar wordt dan ook echt in geïnvesteerd. Ze willen graag in een luxueus bed slapen die alle comfort biedt voor een heerlijke nachtrust. Er wordt heel veel waarde gehecht aan gebruiksvriendelijkheid en details. Duurzaamheid en de keuze van materialen en het ontwerp zijn belangrijk. Vakmanschap is nodig om de strakke meubels te produceren.
Materialen die veel gebruikt worden voor deze woonstijl zijn hout, leer en stof. Ook de vachten van dieren zijn altijd weer een terugkerend accessoire.
De winters in Scandinavië zijn lang en koud dus warme stoffen zoals vilt en wol zijn geen overbodige luxe.

Interieur Scandinavische stijl
Scandinavische interieurs gebruiken vak houten meubels. Dit is erg chique.

Geometrische vormen en patronen

Het Scandinavische stijl interieur laat vaak ook gedurfde patronen zien die gebruikt worden in behang, decoratie en woontextiel. Vaak gedurfde patronen die aan de rustige stijl juist even een vriendelijke sfeer geven. Ook de strakke vormgeving van lampen en vazen wordt in deze woonstijl gezien.

Designers

Scandinavië staat bekend om zijn vele bekende designers. Wil je graag wat Scandinavische klassiekers in je leefruimte? Bekijk dan eens wat de bekende designers allemaal voor mooi design hebben ontworpen en op de markt hebben gebracht, zoals:

  • Arne Jacobsen
  • Verner Patton
  • Eero Aarnio en Eero Sarinen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in