Schuifdeurbeslag

0
974
Schuifdeurbeslag
Schuifdeurbeslag

Tegenwoordig zie je in huis steeds meer schuifdeuren. Dat doet men natuurlijk niet voor niets. Wanneer openslaande deuren te veel ruimte in beslag nemen, is een schuifdeur de juiste manier om een ruimte of kast af te sluiten. Je ziet schuifdeuren vooral in slaapkamers, omdat daar een openslaande kastdeur vaak te veel ruimte in beslag neemt. Ook bij keukenkastjes worden vaak schuifdeurtjes toegepast en in een kantoor voor bijvoorbeeld archiefkasten. Hierdoor zal de loopruimte aanzienlijk groter worden in een kantoor. Schuifdeuren zijn er in alle soorten en maten. Je kunt een schuifdeur kiezen met een onder- of bovengeleiding. Het is mogelijk om de kasten te kopen die van een schuifdeur voorzien zijn, maar je kunt ook gemakkelijk dergelijke kasten zelf maken. Waar je bij het zelf maken van deze kasten op moet letten, is dat je op het schuifdeurbeslag nooit moet bezuinigen. Hoe beter het schuifdeurbeslag is, hoe beter het zal werken en hoe langer de kast meegaat.

Systemen schuifdeurbeslag

Er worden bij schuifdeurkasten onderlopende en hangende systemen gebruikt. Ze moeten geschikt zijn voor de plaat dikte die voor de deuren gebruikt worden. Ook voor de deuren die van glaspanelen zijn voorzien moet je letten op de dikte van de deur. Het schuifdeurbeslag moet precies op de deur worden afgesteld. Tegenwoordig is het schuifdeurbeslag zodanig gemaakt dat eenieder van ons een schuifdeurkast kan maken. Daar spelen de “doe het zelf” zaken op in. Het schuifdeurbeslag kun je vrij eenvoudig op de deur of poort aanbrengen. Je zou daarbij kunnen kiezen voor een deur die een verzonken onderrail heeft. Een dergelijke onderrail is van rvs met loopwielen. De onderrail is speciaal van rvs gemaakt om te voorkomen dat deze te snel zou slijten. De loopwielen zijn voorzien van een u profiel die over de onderrail lopen. De bovenzijde van een dergelijke deur heeft een rollensysteem die in een geleider lopen. De materialen die je aanschaft moeten van een goede kwaliteit zijn om problemen achteraf te voorkomen. Wanneer je geen goede spullen aanschaft en de deur gaat klemmen dan heb je alleen maar ellende. Ondeugdelijk materiaal zal veel ellende kunnen veroorzaken.

Schuifdeurbeslag
Schuifdeurbeslag is niet lastig te monteren als je verstandig te werk gaat.

schuifdeurbeslag monteren

Je kunt vrij eenvoudig een schuifdeur op een muur aanbrengen. Voor het aanbrengen van een dergelijk systeem heb je geen speciale voorzieningen nodig. Zo kun je ook op een zolder, met een schuin dak, gemakkelijk een wand aanbrengen met schuifwanden. Hierdoor krijg je een grote bergruimte waarachter je spullen kunt opbergen. Het aanbrengen van een dergelijke schuifwand is vrij eenvoudig en je zal er zeer veel plezier van hebben.

Ook de handgrepen die je op de wanden plaatst zijn gemakkelijk aan te brengen. Je kunt daarbij kiezen uit knoppen of handgrepen.

Zorg dat je, voor het zelf maken van een kast met schuifwanden, een goede bouwtekening hebt. Een bouwtekening moet zo zijn dat je alle handelingen gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. De moeilijkere punten moeten gedetailleerd zijn weergegeven. Neem als je een kast wilt maken eerst de maten goed op en vraag desnoods aan een vakman wat je allemaal nodig hebt. Ze zullen je graag helpen zodat je bij het vervaardigen van de kast niet voor verrassingen komt te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in