Steigerhouten wandbekleding

0
1681

Steeds meer woningen maken gebruik van steigerhout ter decoratie. Van steigerhout kun je meubels maken, maar je kunt er ook gave decoratieve spullen van maken. Je kunt er zelfs hele wanden mee bekleden. Steigerhouten wandbekleding kun je in diverse kleuren en stijlen kiezen. Afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren kun je een wand of een deel van een wand in huis bekleden met steigerplanken. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die steigerhout te bieden heeft en enkele mogelijke wandbekledingen die je kunt kiezen.

Grootte steigerhouten planken

Hoe smaller de steigerplanken zijn, des te drukker de wand zal worden. De meeste steigerhouten planken zijn ongeveer 20 cm breed en 18 mm dik. Deze afmeting geeft een vrij rustige sfeer in huis. De dikte van de planken is minder belangrijk bij wandbekleding. De wand hoeft namelijk niet zo stevig te zijn dat er op gelopen kan worden. Daarnaast dient er natuurlijk wel iets aangehangen te kunnen worden. Denk aan bijvoorbeeld een tv, schilderij of wandplank om iets op te zetten.

Waarom wandbekleding van steigerhout?

Een steigerhouten wand geeft extra warmte in huis. Tevens zorgt het steigerhout voor een goede isolatie. Afhankelijk van de kleur kun je nog een bepaalde extra sfeer creëren met de wandbekleding van steigerhout. Steigerhouten wandbekleding is multifunctioneel. Je kunt dit toepassen in de slaapkamer, woonkamer, hal, studeerkamer en ga zo maar door.

Steigerhouten wandbekleding in verschillende kleuren

Uiteraard is het mogelijk om steigerhout te schilderen. Je kunt ervoor kiezen om iedere plank een andere kleur(tint) te geven. Hierdoor creëer je een hele levendige, maar ook drukke sfeer. Andere mogelijkheden zijn om te kiezen voor een natural look, een grijs-was of een beits. Het schilderen van planken is niet alleen goed voor het uiterlijk, maar ook voor de levensduur. Steigerhout kan van zichzelf al goed tegen een stootje, maar je wilt toch dat het zo lang mogelijk mooi blijft.

Voorbeelden steigerhouten wandbekleding

Heb je nog niet echt inspiratie voor bepaalde wandbekleding die je met steigerhout kunt realiseren? Denk eens aan een van de volgende mogelijkheden:

  • Een gedeelte van de wand bekleden achter de tv. Je kunt de tv ophangen aan de wandbekleding.
  • Je kunt de wandbekleding ook wat meer voor de muur plaatsen, zodat er een 3d effect ontstaat.
  • Wanneer je dit doet, kun je er ook voor kiezen om een kast/ opberggedeelte te verwerken in de wandbekleding.
  • Trek de steigerhouten wandbekleding door in de meubels voor een mooi totaalbeeld.
  • Het is zelfs mogelijk om ook een gedeelte van de vloer te bekleden met steigerhout, je zult verstelt staan van het verassend gave effect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in