Stijlvolle tips voor inrichting loft

0
1079
Inrichting loft

In dit artikel gaan we het hebben over loft inrichting. Lofts komen veel voor in grote steden. Zeker in Amerika zijn dit populaire woningtypen, vandaar ook de term ‘New York loft’. Een loft is eigenlijk simpelweg een woning die bestaat uit één ruimte, met daarin alle faciliteiten die nodig zijn om in te leven. Typerend voor een loft is dat deze vaak in oude fabriekspanden, scholen of pakhuizen zitten. Om die reden hebben lofts een karakteristieke uitstraling. Een kenmerk van een typisch loft is een zeer hoge ruimte. Omdat het plafond zo hoog zit zijn de ramen ook gigantisch, wat zorgt voor prachtige lichtinval! Sommige lofts zijn zelfs zo hoog dat ze nog een tweede verdieping hebben. Ergens in het midden van de ruimte staat dan een (meestal) open trap die leidt naar wat lijkt op een soort balkon wat uitkijkt over de hele ruimte. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om zelf zo’n verdieping toe te voegen als het plafond hoog genoeg is. Deze extra oppervlakte kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een kantoor of een ‘slaapkamer’. De inrichting van een loft is niet altijd even makkelijk, omdat letterlijk je hele leven in één ruimte geplaatst wordt. Daarom delen wij dit artikel!

Inrichting loft

Inrichting loft: maak een logische indeling

Over de plaatsing van de keuken en badkamer valt natuurlijk weinig in te brengen, aangezien deze al aanwezig zijn wanneer je in een loft trekt. Echter ligt de rest van de indeling in eigen handen. Bij de inrichting loft is het slim om na te denken over de lichtinval. Die gigantisch grote ramen hebben waarschijnlijk geen gordijnen, dus je wilt je bed natuurlijk niet aan die kant van de woning hebben! Zoek het donkerste plekje van de woning en kijk of je het daar gezellig kan inrichten als slaaphoek. Sommigen kiezen er zelfs voor om de open bovenverdieping te gebruiken als slaapruimte! De zithoek wil je daarentegen natuurlijk in een lichte omgeving hebben, dus plaats die lekker naast de grote ramen! Dan kan je gelijk genieten van het uitzicht vanneer je languit op de bank ligt.

Lofts zijn erg populair bij creatievelingen. Wanneer je aan de typische ‘American art school student’ denkt, denk je gelijk aan een industriële loft met overal canvassen, schildersezels, fotostudio’s en camerastatieven. Niet vreemd eigenlijk, met die prachtige lichtinval! Het wakkert de creativiteit aan en door die grote ramen wegstaren in de verte is heerlijke bezigheidstherapie tijdens een brainstormsessie.

Industriele inrichting loft

Aangezien de meeste lofts in oude industriële gebouwen zitten is het niet zo vreemd dat een industrieële inrichting hier helemaal tot zijn recht komt. Als er nog een hoge bakstenen muur in de loft aanwezig is kan hier perfect op ingespeeld worden! Zorg voor een inrichting met veel beton, donker hout, leer, grove materialen en metalen elementen. Hang minimalistische zwarte lijsten aan de stenen muur en een extra grote klok. Leg grote vloerkleden neer om de rauwe stoere look wat te verzachten en geniet van je prachtige loft inrichting!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in