Studio inrichten inspiratie: Je kan zoveel meer

0
1114
Studio inrichten inspiratie
Wil je een studio inrichten, maar ontbreekt het aan inspiratie? Lees hier het artikel

 

Ga je net voor het eerst op jezelf wonen, of ben je een student die op kamers gaat? Dan kan het zomaar zijn dat je in een studio terecht komt. Je wilt natuurlijk dat je studio een gezellig en een warme uitstraling heeft, waar je na een dag studeren of werken met plezier thuis komt. Een thuis moet ook écht thuis aanvoelen. Maar hoe kleed je een studio aan? In dit artikel geven je inspiratie hoe je een studio inrichten moet.

Inrichten van je studio ter inspiratie: Gebruik een hoogslaper

Maak gebruik van een hoogslaper als bed. Dit zorgt ervoor dat je meer ruimte tot je beschikking hebt. Onder de hoogslaper is er dan ruimte voor je bank of voor een bureau waar je aan kan studeren.

hoogslaper gebruiken
Maak gebruik van een hoogslaper om een bed onder kwijt te kunnen. Zo bespaar je ruimte.

Maak gebruik van lichte kleuren

Wanneer je de studio gaat inrichten, is het van belang dat je lichte kleuren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de kleur wit aan de muren. Wanneer je dit een hele donkere tint geeft, zorgt dit ervoor dat muren op elkaar afkomen. Wat je dan creëert is een nog kleinere ruimte. Naast de lichte kleuren aan de muren, kan je deze ook terug laten komen in accessoires, kasten en bedden.

studio inrichten inspiratie: maak gebruik van lichte kleuren
Wanneer je lichte kleuren gebruikt, zorgt dit voor meer ruimte in de studio.

Gebruik geen hele kast, maar planken

Heb je onvoldoende ruimte voor een hele kast? Je kan dan ook overgaan op het gebruik van planken die je bevestigt aan de muur. Hier kan je dan kleding opleggen, maar bijvoorbeeld ook je studieboeken. Naast het feit dat het je kamer opvult, heb je gelijk een mooie decoratie aan de muur. Een win-win-situatie.

Maak gebruik van inbouwkasten

Heb je nogal veel kleding, maar heb je hier nauwelijks ruimte voor om dit op te ruimen? Zorg dan dat je gebruik maakt van inbouwkasten. Deze kan je voor een redelijk scherpe prijs vinden bij de Ikea bijvoorbeeld. Zo kan je hier je spullen in kwijt. Je schermt een gedeelte van de kamer wel af, maar is het niet storend. Zo maak je handig gebruik van de ruimte.

Een slaapbank zorgt voor veel meer opties

Heb je een kleinere studio dan gemiddeld, dan kan je er ook voor kiezen om helemaal geen bed te nemen, maar te kiezen voor een slaapbank. Deze kan dan overdag als normale bank dienen, en ’s avonds kan je deze uitklappen. Hierdoor kan je deze gebruiken als bed. In je kast haal je de dekens en dan kan je genieten van een heerlijke nachtrust. Na het slapen klap je het bed weer in, en heb je weer een mooie bank. Je stopt je deken weer in de kast, haalt er kleurige kussens tevoorschijn en je hebt een schitterende bank. Het is enorm praktisch.

De slaapbank: ideaal voor kleinere ruimtes
Wanneer je gebruik maakt van een slaapbank, bespaar je een hoop ruimte.

Hierboven heb je vijf tips gelezen die te maken hebben met inspiratie opdoen bij het inrichten van een studio. Hopelijk heb je er wat aan. Waar ik in dit artikel eerder verwees was de Ikea. Hier zijn ze specialist om kleinere kamers toch leuk en gezellig in te richten. Bekijk de folders maar eens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in