Tegelvloer ideeën

0
1113
Tegelvloer ideeën

Wanneer we naar tegels kijken, kunnen we zeggen dat de tegels, zoals ze gebruikt werden, functioneel moesten zijn. Ze werden en worden nu gebruikt in de badkamer, toilet en keuken. Tegenwoordig worden de tegels in alle ruimtes van een woonhuis gebruikt. De tegels van tegenwoordig kunnen bij elk interieur worden toegepast. Ze zijn praktisch, hygiënisch, makkelijk schoon te maken en duurzaam. Er kunnen alle soorten tegels in een woning worden gebruikt. Er zijn tegenwoordig al tegels verkrijgbaar die een marmeren uitstraling hebben, maar ook van graniet, leisteen en zelfs met houtnerven. De geglazuurde tegels zijn gemakkelijk met een sopje met een allesreiniger en water schoon te maken. Dat kun je niet doen als ze ongeglazuurd zijn. Voor deze tegels schoon te maken heb je een speciaal onderhoudsmiddel nodig. Indien je bijvoorbeeld in de badkamer vieze voegen hebt, ontstaan door vocht en een slechte ventilatie kun je deze gemakkelijk met een borsteltje en schoonmaakmiddel reinigen. Schoonmaakazijn doet vaak wonderen.

Tegels in een woonkamer

De tegels die in een huis worden gebruikt, hebben tegenwoordig de mogelijkheid om van de vloer een eyecatcher te maken. De structuren, designs, kleuren en afmetingen geven de tegelvloer een bepaalde uitstraling. De tegels die vroeger alleen maar werden gebruikt in speciale ruimtes worden nu voor de hele woning toegepast. De tegels zijn ook zeer geschikt om te gebruiken met vloerverwarming. Indien je in een woning komt waar een zwart-wit geblokte vloer is gebruikt, zal dat direct in het oog springen. Ook worden er tegenwoordig steeds vaker Portugese tegels en antieke motieftegels toegepast in een woonkamer. Het is nu zelfs mogelijk tegels te gebruiken die sprekend lijken op hout of natuursteen. Zelfs tegels met een leeruitstraling zijn tegenwoordig erg populair.

Tegelvloer ideeën
Tegelvloer ideeën die passen bij ieder interieur

De grootte van de tegels

Er worden vaak tegels gebruikt met een groter formaat dan we gewend waren. Nu worden er tegels gebruikt van 60 x 120 cm of 90 x 90 cm of zelfs 100 x 100 cm. De tegels worden zodanig gekalibreerd dat men supersmalle voegen krijgt. Dat geeft een mooi en strak uiterlijk. Grote tegels zijn vooral mooi als ze in een badkamer worden gebruikt.

De nieuwe trend

De keramische tegels worden tegenwoordig vaak in woningen gebruikt. Ze hebben de natuurlijk uitstraling van bijvoorbeeld marmer. De randen bij dergelijke tegels kunnen zeer strak zijn, maar ook getrommelde tegels worden gebruikt. In het oog springende tegels zijn die met een houten of betonuitstraling. Met tegels is tegenwoordig van alles mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in