Tips om een lege hoek in een kamer sfeervol in te richten

0
954

Bij het inrichten van een woon- of slaapkamer komt best wat kijken. Meubels nemen een groot gedeelte van een kamer in beslag waardoor er nog maar een paar hoekjes over zijn om lampen en accessoires te kunnen plaatsen. De kunst is om hier creatief mee om te gaan. Hoeken zijn op te vullen met planten of woonaccessoires. De standaard plaats voor planten is vaak de vensterbank maar planten staan ook geweldig op de grond; in een hoek van de kamer. Grote planten zijn hier erg geschikt voor en zorgen ook nog eens voor een gezond binnenklimaat.

Maar denk bij het inrichten van een lege hoek ook eens aan het plaatsen van een grote vloerlamp. Zo’n lamp is een sfeervolle aanvulling op het interieur van elke woonkamer. Het is natuurlijk gewoon een lichtbron, maar een lamp misstaat ook zeker niet als verkapt meubelstuk. Kies voor lampen die passen binnen het gehele interieur. Een verstelbare en kantelbare lamp met dimbaar licht zorgt voor warmte en sfeer. Bediening door middel van een voetschakelaar is ideaal en zorgt voor het nodige gemak.

Naast vloerlampen zijn er tal van schemerlampen die als woonaccessoire prachtig staan in elke kamer. Deze lampen kunnen natuurlijk een mooi plaatsje krijgen op een kast, een dressoir of een bijzettafeltje, maar op de vensterbank is ook een goede keuze. Schuif ‘s avonds de gordijnen dicht, zet de schemerlampen aan en creëer een warme sfeer. Donkere gedeeltes in een kamer worden door het gebruik van deze lampen ineens behaaglijk ingerichte ruimtes.

Schemerlampen zijn er in alle soorten en maten; ga voor een simpel ontwerp of kies voor een meer gewaagde uitstraling. Een schemerlamp wordt op deze manier een echte blikvanger. In veel modern ingerichte woonkamers worden tegenwoordig vaak spots geplaatst in de plafonds. Om toch wat warmte en gezelligheid te creëren, kan het plaatsen van een schemerlamp een oplossing zijn. Ook in de slaapkamer staan deze lampen prachtig op een nachtkastje of op de vensterbank. Handig om ‘s avonds in bed nog wat te kunnen lezen.

Lampen kunnen dus gezien worden als volwaardige aanvulling op elk interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos en ze passen binnen elke woonstijl. Lege hoeken in een kamer zijn geen lege hoeken meer maar sfeervol ingerichte ruimtes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in